Sport & Vrije tijd

Sportcaroussel Losser: iedereen is een winnaar

LOSSER - Onlangs deed de Sportcaroussel de atletiekbaan bij stichting MAN aan.  Sportcaroussel is één van de lokale evenementen in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. 

De opzet was om mensen met een verstandelijke beperking in Losser samen te laten sporten met iemand zonder beperking. De Road Runners -  de g-athleten - binnen atletiekvereniging Iphitos deden met veel enthousiasme mee en traden op als ware ambassadeurs van de Sportcaroussel. Vanuit Deventer kwamen deelnemers met de Aktiefbus om voorlichting te geven over aangepaste sporten. Deelnemers konden voorts meedoen en kennis maken met verschillende sporten als bootcamp, judo, atletiek, softbal, rugby, uniek voetbal en er was een rolstoelparcours.

 “We hebben er een mooie dag van gemaakt,” vertelt Jurgen Schiphorst, buurtsportcoach binnen de gemeente Losser, “Het is de mooiste kant van sport die ik daar zag: het was samen sporten en samen de sport beleven. Er waren alleen maar winnaars en iedereen voelde zich winnaar. Na afloop was er een medaille voor iedereen. Een groot compliment voor Losser. Een reden om dit vaker te organiseren. De geluiden zijn er naar om er nog eens een vervolg aan te geven.”

Sportcarrousel Losser werd georganiseerd door Aveleijn, Twentse Zorgcentra, Lekker Fit Losser en de gemeente Losser in samenwerking met diverse sportverenigingen.