Sport & Vrije tijd

Sportscholen helpen mensen thuis te trainen

LOSSER - Een aantal keren aan de ijzers trekken voor straks een perfecte beachbody? Corona zet er een dikke streep door. Sowieso tot 6 april zijn ook de sportscholen in de gemeente Losser gesloten. Dat was in eerste instantie de richtlijn.

Eigenaar Robbie van sportschool Gym-Fit in Losser had er nog niet zoveel vertrouwen in dat hij na 6 april de deuren weer kon openen. En na maandagavond bleek hij gelijk te hebben. Tot 1 juni blijft de boel sowieso op slot. Op Facebook en Instagram deelt hij wekelijks een trainingsschema zodat zijn leden en ook anderen thuis kunnen trainen. Ook leent hij gangbare spullen uit als stangen en halters aan zijn leden. Het is nu doodstil in de sportschool en Robbie besloot om de geplande vloeraanpassing rond Pasen nu uit te voeren. Met zijn stagiaires wordt er geboend en geschilderd zodat de leden straks weer in een ruimte kunnen trainen die tiptop in orde is. De sportschooleigenaar beseft dat hij niet de enige is. Wat hem wel zorgen baart, is dat leden massaal hun lidmaatschapsgeld hebben terug laten boeken. Hij beseft: “Tja, met deze financiële onzekerheid is dit toch het eerste waar men op bezuinigt.”

Rudie Bakker van Fitcenter Bodyaction in Overdinkel hoopte eveneens dat hij op 6 april weer open kon.  “Ja, ik hoop het, maar ik ben er bang voor. Het is even afwachten maar dat geldt voor ons allemaal,”  waren zijn woorden die ook gegrond waren. Zolang de sportschool die al 20 jaar in Overdinkel gevestigd is, gesloten is, kunnen leden stangen, bankjes en gewichten lenen om thuis te trainen. Of de spullen na afloop weer heel en compleet terug komen? Daar maakt de eigenaar zich geen zorgen om: “We zitten hier al zo lang en hebben een goede bank met onze mensen. Het gaat ook om een stukje vertrouwen, hè?”

De Sportfabrik in Losser laat mensen thuis in beweging komen via trainingslessen die zij plaatst op het Youtubekanaal en via Facebook deelt.