Sport & Vrije tijd

Sprookjesspeurtocht in het Lutterzand

DE LUTTE - Ontvangen door de Gelaarsde Kat en op pad gestuurd door de heks van Hans en Grietje. Afgelopen week was het de normaalste zaak van de wereld voor veel kinderen. Het Lutterzand was het decors van 24 uitgebeelde sprookjes. 

In een speurtocht konden de kinderen op zoek in het bos naar de sprookjes. Zo kwamen Peter Pan en het meisje met de zwavelstokjes voorbij, maar ook de modernere sprookjes als Frozen passeerden de revue. Soms werden er sprookjes door attributen uitgebeeld. De paraplu van Mary Poppins hing in een boom en via een kistje konden de kinderen ver in de grond kijken om de kaarten van Alice in Wonderland te ontdekken. Na afloop wachtten een kop Roodkapjessoep en een Klein Duimpje broodje.

Restaurant Florilympha en entertainmentgroep Alludens uit Enschede organiseerden de sprookjesspeurtocht. Al meer dan 15 jaar houden ze gezamenlijk een Halloweenactiviteit. Door het enorme aanbod van Halloweenactiviteiten is besloten een ander event te organiseren. Het komende weekend staat Alludens op de Landgoed Twente Fair met een groot deel van de uitgebeelde sprookjes.

De foto’s zijn gemaakt door Daniëlle Heskamp