Sport & Vrije tijd

Vier medailles voor Judo Losser

LOSSER - Er werd zaterdag 17 december gejudoot op het 37e kersttoernooi in Hoogeveen. 

In het eerste blok was het de beurt aan Sem ter Bekke. De eerste partij van Sem werd gewonnen met een houdgreep. In de tweede partij gaf hij zich niet zomaar gewonnen, helaas was zijn tegenstander een maatje te groot en werd er verloren. De derde partij werd snel verloren. De vierde partij werd snel gewonnen met ippon. Helaas net niet voldoende voor een plek in de kruisfinales.

In het tweede blok was Mischa Munsterman aan de beurt. Mischa trad voor de laatste keer aan in de -10. Dit deed hij een gewichtsklasse zwaarder dan normaal, in de -34. Zijn eerste wedstrijd wist hij uiteindelijk na hard werken te winnen op scheidsrechtersbeslissing. Daarna moest hij even wachten op zijn tweede pot. Deze wist hij te winnen met een mooie wazari. Zijn derde wedstrijd verloor hij iets wat ongelukkig. In de vierde wedstrijd had hij weer flink staan knokken. Deze heeft hij ook gewonnen. Een mooie derde plek voor Mischa. In het derde blok kwam Max Faassen de tatami op. In het vierde blok mochten Jesse ter Bekke, Nick Kwekkeboom, Kay Speerstra  en Floris Zwolle spelen. Jesse won zijn eerste drie partijen binnen 30 seconden met ippon. De vierde partij won hij snel met waza-ari gevolgd door een houdgreep. De vijfde en zesde partij werden met een armklem en ippon verloren. Dit resulteerde in Brons.

In de klasse -12 jaar -40kg stond Floris Zwolle op de tatami. Floris speelde een aanvallende eerste partij. Er werd niet gescoord, maar de scheidsrechter besliste de partij in zijn voordeel. De volgende partij hoefde Floris niet te spelen, omdat zijn tegenstander verstek liet gaan. De twee partijen erna werden gewonnen met een ippon-score. In de finale kon Floris het niet afmaken. Zijn tegenstander wist de partij met twee waza-ari’s naar zijn hand te zetten. Floris kon op het podium een verdiende zilveren medaille in ontvangst nemen. Nick kwam met drie verloren en één winstpartij net te kort voor het podium. Kay wist twee partijen te winnen en verloor er ook twee, daarmee nam hij brons mee naar huis. Het was weer een geslaagde judodag voor Judo Losser.