Uitgaan & Cultuur

12 november intocht Sinterklaas Losser
13 november intocht en pepernoten concert Overdinkel

LOSSER - Terwijl de pakjesboot vanuit Spanje onderweg is naar Nederland maakt Losser zich op voor een grootse sinterklaasintocht. Op zaterdag 12 november gaat het gebeuren en nog feestelijker en uitbundiger dan voor corona. De Sint en zijn pieten – en het zijn er dit jaar wel zo’n 45 -  hebben er onmeunig veel zin in!

Kom op tijd, want van samen dansen en zingen worden de Sint en zijn pieten blij. DJ Piet draait vanaf 13.30 uur gezellige sinterklaasliedjes die iedereen kent op het Martinusplein. Er zijn genoeg enthousiaste pieten die meedansen en zingen. En kijk goed om je heen want je ziet vast een aantal pieten die vanuit de Oale Toren abseilen. Rond 13.45 uur wordt de Sint onthaald met de sinterklaasdans opgevoerd door de jeugdleden van gymnastiekvereniging AGVL op het grote podium op het plein. Praatpiet ontvangt dan ook burgemeester Cia Kroon. Misschien krijgt zij ook nog een cadeautje van de Sint. Ozosnel moet nog even wennen na de lange boottocht en blijft nog eventjes op stal. In plaats daarvan toert de Sint met zijn gevolg in een prachtige cabrio door Losser: door de Sint Maartenstraat, achter het Lossers Hoes langs richting de Brink.

En de pieten? Die dansen, doen gekke dingen en hebben heel veel pepernoten en snoepjes bij zich voor alle kinderen. Er is zelfs een glutenpiet aanwezig voor kinderen met een glutenallergie. En hebben de kleintjes even genoeg van al die snoepjes en pepernoten dan kunnen ze in een e-car een ritje maken op het Raadhuisplein of even lekker ronddraaien in draaimolen. Wedden dat de pieten nog wel een rondje meedraaien?

Aan het einde van de middag trekt de Sint zich terug in zijn bungalow in de tuin van Maartens-Stede waar hij de komende weken verblijft als hij in Nederland is. Kinderen mogen er een kijkje nemen en wie weet laat de Sint zich er nog eens zien.

Wanneer: zaterdag 12 november
Tijdstip: 13.30 uur
Locatie: Centrum Losser

 

Intocht Sinterklaas Overdinkel

De Sint, vergezeld van zijn pieten, zal op zondag 13 november weer naar Overdinkel komen en het belooft weer een groots feest te worden. Omstreeks 14.45 uur zal de Sint vanuit richting Losser het kerkdorp weer in zijn traditionele koets binnentrekken voorafgegaan door Muziekvereniging Concordia. Ook dit jaar wordt de intocht op originele wijze gestalte gegeven, waarbij authentieke en gewaardeerde tradities in ere worden gehouden. De lokale ondernemersvereniging OCO zorgt ervoor dat er langs de route lekkere chocolademelk en speculaas te vinden is.

 

Pepernoten concert Concordia Overdinkel

Zondag 13 november komen Sinterklaas en zijn Pieten in Overdinkel aan. Ze maken dan met Muziekvereniging Concordia om 14.45 uur een rondgang door het dorp om alle kinderen te begroeten en te vieren dat ze weer in nederland zijnNa de rondgang, om ca. 16.15 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten naar het ‘’muziekhoes’’ van Concordia. Daar worden ze opgewacht door de warme klanken van de jeugdmuzikanten van Concordia, die een spetterend pepernotenconcert zullen geven. Niet alleen is er muziek maar ook de gelegenheid om sinterklaas en zijn pieten eindelijk eens te ontmoeten. Voor de kinderen is er Frist , chocomel en chips, en wie weet wel een leuk cadeautje van sinterklaas. Dus heeft u zin in een gezellige middag met de Sint, pieten spetterende optredens muziek en natuurlijk pepernoten in overvloed, dan bent u na de intocht van harte welkom in het ‘’Muziekhoes’’ aan de Hoofdstraat 66a in Overdinkel.