Uitgaan & Cultuur

Aankondiging Kleintje Gala

LOSSER - Het heeft even geduurd maar het is weer zover! Het Kleintje Gala gaat weer door! Na twee jaar zonder Gaffel Aoskes Carnaval gaan dit seizoen weer alle remmen los in Losser. De verschillende feesten gaan weer door en in januari zal de Prins van Losser te tonele verschijnen. Maar ook de Kleintje Gala commissie is weer ontwaakt uit de coronaslaap en heeft de tweede editie van dit evenement aangekondigd. 

“We mogen zeggen dat de eerste editie enorm is aangeslagen”, aldus Anne-Marie Meijerink. “We hebben dus niet lang hoeven te twijfelen of we dit een vervolg moesten geven. We waren er eigenlijk ’s avonds na de eerste editie al over uit dat dit een vaste plek op de Losserse carnavalskalender gaat krijgen. Tot weken na de tijd kregen we complimenten over het initiatief en vonden bezoekers het een perfecte invulling van het inhoudelijke gat wat er nog zat tussen het Sterrengala en de ‘normale’ carnaval.”

Buuts met een humoristische ondertoon, carnavalisten waar de draak mee wordt gestoken en af en toe zelfs een kwinkslag naar de politiek is iets dat op een echte carnavalsavond thuis hoort. En dan nog het liefst met een Lossers of regionaal tintje als uitvoerende partij. Dit was op het eerste Kleintje Gala in 2020 zeker aan de orde met optredens van Robin Brand, Paul Wiefferink en de toiletdames (Jan Riesewijk & Wim Slot). Daarnaast natuurlijk wat muzikale omlijsting.

Maar ook dit jaar heeft de organisatie weer een prachtig programma weten te strikken. Jan Riesewijk is natuurlijk de bekende Losserse artiest/acteur die tot ver buiten Twente nog bekendheid geniet met zijn vele shows, voorstellingen en andere optredens. Maar ook Overdinkelnaar Harrie Nordkamp is een bekende in de Losserse carnavalsgemeenschap die zijn sporen verdiend heeft als Harm van oalen Dieks. Als derde hoofdact zal Mathilde Geerts uit Weerselo haar intrede maken in dit evenement. Mathilde heeft al verschillende mooie prijzen gewonnen op o.a. het Twents Buutfestival. Naast deze drie artiesten zal er ook de nodige muzikale omlijsting verzorgt worden door o.a. DJ’s en een plaatselijke zanger.

De tent achter Grand Cafe Smit zal ook dit jaar weer dienen als de lachtempel van Losser. In de verzorgde zaal zal op 13 januari 2023 plaats zijn voor een kleine 400 toeschouwers die de galacommissie graag vanuit de hele Losserse gemeenschap wil bewegen om kaarten aan te schaffen. En dat dat hard kan gaan heeft de eerste voorverkoop bewezen. In een uur tijd zijn ruim 300 kaarten van de hand gegaan.

De laatste kaarten voor Kleintje Gala zijn € 15,00 per stuk en verkrijgbaar in de laatste voorverkoop op zaterdag 17 december van 13.00 tot 15.00 uur bij Grand Cafe Smit. Let op! Max. twee kaarten per persoon en vol is vol.