Uitgaan & Cultuur

Boek Kraesgenberg goed ontvangen

LOSSER - Ruim een maand na de lancering van haar boek ‘De Geschiedenis van het Erf Kraesgenberg’ is Marianne Kwekkeboom nog steeds verrast over de vele positieve reacties die ze erover krijgt. Ruim twee jaar geleden ontstond het idee toen ze boven in de kast een stapel met oude akten en oude papieren vond.

Daar tussen zat allerlei unieke informatie over het oude gewaarde erf Kraesgenberg, de plek waar Marianne nu woont met haar partner Herman. Ze besloot deze informatie op te nemen in een boek. In het boek beschrijft Marianne de verschillende bewoners van de oude boerderij in Losser door de jaren heen en hun familie en relaties met betrekking tot de omgeving en buurten in de verre omtrek. Ze beschrijft bezittingen en huisraad van weleer en benoemt de stamboom van de Kraesgenbergs van de eerste tot en met de achtste generatie. In september 1993 wordt de oude boerderij aan de Denekamperdijk afgebroken en geschonken aan de Stichting Erve Kraesgenberg. De stichting herbouwt de boerderij aan de Bookholtlaan op de voormalige zonneweide van zwembad Brilmansdennen in Losser zoals er het er rond 1700-1800 moet hebben uitgezien.

Het boek is, bijvoorbeeld als vaderdagcadeautje, te koop bij Bruna Losser, Primera Marcel de Jong Losser en Plus Bellers in Overdinkel.