Uitgaan & Cultuur

Boerenbrulft Losser kers op de taart streekproductenmarkt

LOSSER - Het is echt woar! Er komt na decennia van afwezigheid weer een ouderwetse gezellige Twentse boerenbrulft. Greadske van de Gleentpoal en Jannöaken van de Pleerkoel treden met elkaar in het huwelijk en cabaretier Jan Riesewijk verbindt ze in de echt. Tijdens de streekproductenmarkt op zaterdag 30 juli gaan we het meemaken. Brulftneugen, reuskes maken, boog zetten, meuten en schatten, alle bruidstradities passeren de revue. En dat alles met de organiserende Böggelrieders & -daansers in de hoofdrol. Komt dat zien! Dit wil ie nich miss’n!

’s Ochtends maken de vrouwen zich druk om het maken van de roosjes terwijl anderen samen met de bruidegom het dorp in gaan om mensen te neugen voor de bruiloft. De bruid wordt gehaald, maar de plek van de ceremonie wordt nog niet zomaar bereikt, want de noabers meuten de bruidsstoet. In de middag vindt de huwelijksvoltrekking plaats in het Twents. Maar er is meer dan dat. De Tukkerbloazers uit Losser zetten de boel muzikaal op de kop tijdens de boerenmarkt in het centrum van Losser en de muziekschool uit Gronau zorgt voor een muzikale verrassing vanaf 11 uur op het podium.

Heerlijke en originele producten en een minuut gratis winkelen winnen

We vergeten bijna waarover het gaat: de streekproductenmarkt. Oude bekende en ook nieuwe deelnemers dienen zich maandelijks aan. Zo ook deze zaterdag met een breed aanbod van deelnemers dat zorgt dat het publiek graag naar Losser komt op de laatste zaterdag van de maand. Een kleine greep uit wat men kan verwachten: heerlijke vers gerookte paling, ambachtelijk gemaakte worsten, diverse soorten vlees van runderen uit de buurt, Losserse boterkoek, zelfgemaakte jam, keuze uit tientallen soorten pindakaas, vers fruit uit Rossum, prachtige bloemenkransen, zijde bloemen, schoonmaakmiddelen, kaas & noten, chocolade, lekkere sauzen, sierraden, cadeau-ideeën. De organisatoren van de groots opgezette dorpsquiz ‘De Slag Om Losser’ die in september reuring brengt in het dorp geven acte de préséance. En wie graag een minuut lang gratis winkelen wil winnen, moet even een bezoekje brengen aan de kraam van het Centrum Management Losser waar  alle ins & outs van de fotowedstrijd ‘Spot de shopper’ graag worden uitgelegd.  

Waar en wanneer? Zaterdag 30 juli: 10.00 - 16.00 uur in het centrum van Losser

Voor het programma zie www.centrumlosser.nl