Uitgaan & Cultuur

Brueghel: voor elk wat wils

LOSSER - Samengevat: het was een geslaagd feest. De organisatie van het Bruegheliaans Festijn kijkt terug op een fantastisch weekend. “Spannend was het wel,” laat Sandra Tiethoff van het bestuur weten, “We hebben 3 jaar stilgestaan en dan zijn er wat wijzigingen. We hebben te maken gehad met gewijzigde vergunningen, een nieuwe opzet, nieuwe horecamensen. We lang bezig geweest met de voorbereidingen. Dat was best intensief.” Tijd om er zelf van te genieten had het bestuur nauwelijks tijdens de dagen. “We moesten elkaar soms er even bewust van maken en zeiden dan tegen elkaar: ‘Kijk eens wat we gerealiseerd hebben met z’n allen!’” Leuke reacties en complimenten van de bezoekers, winkeliers en horeca was het welverdiende resultaat. (foto’s: Theo Buitink)

Voetstappen Ton Boermans openen Bruegheliaans Festijn

Iedereen in Losser keek er enorm naar uit: weer eens lekker uitbundig het Bruegheliaans Festijn vieren. Vrijdagavond klokslag 5 uur werd de Brueghel geopend door waarnemend burgemeester Kok en huisarts Ton Boermans wiens voetstappen enige tijd geleden in beton vereeuwigd zijn. 

“Het leven mag gevierd worden,” onderstreept Kok. Iets wat Ton Boermans alleen maar kan beamen. Hij droeg zijn voetstappen op aan zijn overleden echtgenote Marion die hem jarenlang heeft ondersteund in zijn praktijk en bij het oprichten van het gezondheidscentrum Overdinkel. De onthulling van de voetstappen in het voetstapperslaantje naast het Lossers Hoes gaf het startsein voor een weekend vol plezier.