Uitgaan & Cultuur

Carnaval op Basisschool Veldzijde

LOSSER - Vrijdag 1 maart viert Basisschool Veldzijde carnaval. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. De school is al kleurrijk versierd en de schoolprins en -prinses hebben zich al gepresenteerd aan alle leerlingen. ’s Ochtends staat allereerst een geweldige playbackshow op het programma. Daarna zal school bezoek krijgen van de jeugdprins, jeugdprinses en het Aöske, ook van het jongerentrio van het JKL en zelfs de prins van Losser met zijn gevolg komen aan. Dat belooft een waar spektakel te worden.

Na de lunch volgt de toffe carnavalsoptocht van school. Menig leerling is al druk bezig met het maken van een karretje of met het versieren van zijn of haar skelter of step. De optocht start om 13.00 uur. Alle leerlingen, maar ook ouders, verzorgers en leerkrachten lopen mee.

De route is als volgt:
Ericahof, Balderikstraat, Hannekerveldweg, Molenstraat, Sportlaan, Houtstraat en dan weer via de Balderikstraat en Ericahof terug naar school.


Alle aanwonenden, die langs de route wonen, worden via deze weg op de hoogte gebracht. De organisatie hoopt natuurlijk op een heel gezellig gebeuren. Komt allen kijken naar dit kleurrijke geheel met de vele zelfgemaakte creaties.