Uitgaan & Cultuur

Concert Sempre meets Brass(O) in De Fakkel smaakt naar meer

LOSSER - Enthousiast publiek, een orkest en kopersensemble in topvorm en gezelligheid in de sportkantine. Het voorjaarsconcert Sempre meets Brass(O) zaterdagavond 25 maart in De Fakkel was een groot succes. Beide orkesten wisselden elkaar af met meeslepende harmoniemuziek en swingende brassnummers. Dirigent van BrassO en Sempre Crescendo Wim Booij praatte de avond aan elkaar.

Foto gemaakt door Buitink fotografie.

De Fakkel bleek opnieuw een goede concertlocatie. Voor de muzikanten van Sempre Crescendo was het de tweede keer dat zij een concert gaven in het sportcomplex. Nu was BrassO te gast en besloegen de orkesten samen de helft van de sportvloer. Het publiek zat zowel in de zaal als ook op de hoger gelegen tribune.

Straten van New York

BrassO maakte grote indruk met het nummer A Londoner in New York. Het publiek waande zich voor even in de straten van New York. De optredens van een aantal koperblazers uit het ensemble vanaf de tribune zorgde voor een mooi en verrassend effect. De concertstukken van Sempre Crescendo, met allemaal een heel eigen karakter, werden met passie uitgevoerd. Het publiek beloonde het orkest dan ook met een groot applaus.

De akoestiek in De Fakkel is goed, waardoor het publiek twee uur lang kon genieten van harmonie- en brassmuziek. De sportkantine werd benut voor een gezellig drankje in de pauze en na afloop van het concert. Kortom, Sempre meets Brass(O) werd een geslaagde muzikale avond die zowel voor de muzikanten als het publiek smaakt naar meer.