Uitgaan & Cultuur

CV De Bosdûvelkes telt af naar Zomercarnaval

DE LUTTE - Normaliter is het er een drukte van jewelste op Rosenmontag, maar dit jaar zijn de straten en de kroegen in De Lutte leeg. Het coronavirus gooit roet in het eten. “Toch zal carnaval 2021 gevierd worden, niet nu, wel in de zomer”, aldus Bertus Telgenkamp, voorzitter van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes in De Lutte.  

Hoewel De Bosdûvelkes tal van andere (online) alternatieven hebben georganiseerd (autopuzzeltocht, ontbijt aan huis, een online bingo en de ZotteZondagCarnavalsquiz), is er bij de leden van CV De Bosdûvelkes grote behoefte aan een echt carnavalsfeest. Een samenkomen van de familie De Bosdûvelkes. Dat was helaas dit weekend geen optie, maar de leden van de aanzoekcommissie spreken de vurige wens uit om aankomende zomer (in het eerste weekend van september) een heus carnavalsweekend te organiseren.

Het bestuur van de vereniging vroeg alle leden actief mee te denken over de invulling van carnaval 2021. De aanzoekcommissie pakte die kans en besprak de optie voor het verplaatsen van het carnavalsweekend naar aankomend zomer. Dennis Koop, lid van de aanzoekcommissie: “Een jaar zonder carnaval en zonder een hoogheid, dat is wat ons betreft geen optie. Continu hadden we de hoop toch nog carnaval te kunnen vieren. Dat is nu niet mogelijk, maar hopelijk aankomende zomer wel.”

Natuurlijk is dit alles onder voorbehoud van alle maatregelen. Bertus: “We hopen dat de omstandigheden in de zomer het toelaten om toch nog een echt carnavalsfeest te vieren. Wij gaan ons daar in ieder geval op voorbereiden. Een mooi lichtpuntje in deze rare tijden.”