Uitgaan & Cultuur

Dementie van Jet en Harrie gaat door

LOSSER - In samenspraak met het openluchttheater Brilmansdennen vindt de door de stichting Onthou van mij georganiseerde theatervoorstelling plaats op donderdag 2 september aanstaande.

Vorig jaar heeft stichting Onthou van mij, 2 voorstellingen georganiseerd van “De Dementie van Jet en Harrie”. Deze worden gespeeld door Ervarea.

Helaas is dit toen wegens corona afgelast en daarna diverse keren uitgesteld.

Zoals het er nu uitziet kan het 2 september doorgaan waarbij de volgende maatregelen gelden: anderhalve meter afstand, zitplaatsen en een coronacheck waarbij wordt gevraagd of er corona gerelateerde klachten zijn.

Stichting Onthou van mij is in januari 2020 opgericht met als doel aandacht te schenken aan dementie. Steeds meer ouderen krijgen te maken met een vorm van dementie. Hetzij een naaste in de familie, vriend of een buurvrouw. Vaak weten mensen niet hoe daar het beste mee om te gaan.

De stichting probeert handvatten te geven over de benadering van dementie door middel van deze voorstellingen. 

Daarnaast wordt geld ingezameld voor onderzoek naar dementie. Er is nog geen medicijn op de markt die dementie kan vertragen of stoppen. Daarom zou het mooi zijn om een donatie te kunnen doen aan de Alzheimer stichting. Op diverse plekken in de gemeente Losser zijn al groene donatieboxen te zien waarin een vrije gift in gedaan kan worden. In actie voor Alzheimer. 

Vorig jaar waren de twee voorstellingen snel uitverkocht. De reeds gekochte kaarten blijven geldig voor 2 september 2021.