Uitgaan & Cultuur

Excelsior én Concordia beide goud op Wereld Muziek Concours

LOSSER / OVERDINKEL - Vanuit alle windrichtingen ter wereld komen ze eens in de vier jaar naar Kerkrade. Slagwerkkorpsen, showkorpsen en blaaskorpsen uit onder andere Amerika, Japan, Indonesië en verschillende Europese landen geven hun beste kunnen om het predicaat goud te halen. Ook slagwerkverenigingen Excelsior uit Losser en Concordia uit Overdinkel reisden af naar Limburg afgelopen weekend. 

Norbert Bruins, instructeur bij beide korpsen, is naar eigen zeggen retetrots op de behaalde prestaties. Met 85,69 voor Losser en 85,16 punten voor Overdinkel behaalden beide goud. “Dit is het hoogst haalbare op amateurniveau. Het lag heel dicht bij elkaar,” vertelt Norbert, “Beide korpsen deden het geweldig goed! Het was prachtig om daar in het parkstadion van Roda JC te mogen optreden, met zo’n 10-15 duizend man die naar je kijken. Ik ben erg trots op beide, ook op de jeugdleden die bij beide korpsen voor het eerst hebben meegelopen. Ze hebben het supergoed gedaan en daar moeten we het in de toekomst wel van hebben, hè?” 

Mace van Jos Loskamp naar Marcel Eulderink

Tijdens het Wereld Muziek Concours was het voor de laatste keer dat tambour-maître Jos Loskamp voor de muzikanten van Excelsior uitliep. Na 31 jaar droeg hij letterlijk en figuurlijk ten overstaande van een vol stadion het stokje over aan Marcel Eulderink die voor de eerste keer als tambour-maître optrad. Wat Norbert betreft was dit het mooiste moment van het muziekconcours.

Uw reactie