Uitgaan & Cultuur

Film “Smokkelen in Overdinkel”

OVERDINKEL - Op maandag 12 juli vindt de première plaats van de film ‘Smokkelen in Overdinkel’. De film is het initiatief van stichting Bruisend Overdinkel die in 2018 het idee opvatte om een meer eigentijdse versie te maken van de bestaande zwart-wit film. 

In oktober 2020 vonden in Overdinkel de opnames plaats die einde van het jaar klaar waren. Het resultaat: een 16 minuten durende film. Het is een informatieve en educatieve film geworden die interessant is om te zien voor niet alleen de inwoners van Overdinkel en de gemeente Losser, maar ook voor de toeristen die de gemeente in grote getale bezoeken. Er wordt getoond wat smokkelen is en hoe dat in het verleden aan toe ging.

Sponsoren en organiseren doneerden voldoende gelden om de film te realiseren. Zij zijn uitgenodigd voor de première. Voor overige belangstellenden is er de mogelijkheid om de film te bekijken op dinsdag 13 juli in drie tijdsblokken: 19.00 uur, 19.45 uur of 20.30 uur in ’t Trefhuus in Overdinkel.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@bruisendoverdinkel.nl, met vermelding van naam en gewenst tijdsblok. De dan geldende coronamaatregelen zullen gehanteerd worden. De film is gratis toegankelijk.