Uitgaan & Cultuur

Gezelligheid op eerste Lossers Festival

LOSSER - Op vrijdag 300 bezoekers, op zaterdag meer dan 1000 en op de zondagmiddag ook zo’n 250 tot 300 bezoekers. Met deze aantallen durft Pim Naafs, uitbater van Café ’t Raedhuys zijn eerste Lossers Festivalweekend gerust geslaagd noemen: “Het was een mooi weekend. Top!

Vooral de zaterdag was het vol met meer dan 1000 mensen.” Deze kwamen met name uit Losser, wat toch een verdienste is na het enorme succes van vorig jaar. Drager hierin is het Jongeren Karnaval Losser (JKL) dat vorig jaar met Naafs voor de eerste keer de Mallorca party organiseerde. “Het werd te druk om het nu weer binnen te organiseren en daarom zijn we naar buiten gegaan. En het spul stond er allemaal toch.”

Voor Naafs de aanleiding om de vrijdagavond ervoor en de zondag erna ook een activiteit te organiseren. Iedere dag een ander thema en iedere dag werd een andere doelgroep benaderd. De vrijdagavond met de 90’s party wist met name de 30+-er te raken, de zaterdagavond was voor de jeugd en het bierfestival op zondag bracht vooral bierliefhebbers en dagjesmensen naar ’t Raedhuys toe. De sfeer was er naar: life cooking, stands met mooie speciaalbieren uit de buurt van De Filantroop, De Smokkelaar en ‘t Hanneker en het uit Winterswijk afkomstige Wentersch. Dit alles mooi geflankeerd door een 2-mansband met een rocky classic repertoire. De finale van het vrouwenvoetbal zorgde voor een kleine dip, want op dat moment trokken veel bezoekers naar binnen om TV te kijken. Uiteindelijk mocht het de pret niet drukken. “Het was een leuke sfeer en de eerste keer het hele weekend. Het ziet ernaar uit dat Losser blijvend een festivalweekend rijker is.” Hiermee doet Naafs al voor volgend jaar een voorschotje voor de boeg.