Uitgaan & Cultuur

Kim en Selina tonen Lef!

LOSSER - Wat kan ik, wat wil ik en waar sta ik? Bij het ontdekken van je eigen talent en persoonlijke groei helpen de Losserse vriendinnen Selina Eulderink en Kim den Ouden anderen. In coronatijd hadden ze naar eigen zeggen een klein paradijsje in Duitsland waar ze kleine groepen konden begeleiden. “Waarom dit niet groter opzetten en een festival ervan maken,” zeiden ze tegen elkaar. Plannen werden gemaakt, partijen gezocht en hun droom komt uit. Op zaterdag 21 mei vindt de eerste editie plaats van het LEF Festival in het openluchttheater Brilmansdennen.

De dag begint om 14.00 uur met een workshopmarkt met verschillende thema’s en zijn er bijzondere sprekers. Er zijn onder andere workshops voor talentontwikkeling, gezonde voeding en persoonlijk leiderschap. Er wordt een natuurwandeling gemaakt, Loesje (van de posters) is aanwezig en een vrouwelijke ondernemer vertelt over duurzaam ondernemen in haar bedrijf in Zanzibar. “Het gaat om voelen, proeven, luisteren en kijken, maar ook vooral om gezelligheid,” vertelt Selina. “Zo gaan we het theater ook inrichten. Het wordt heel gaaf met mooie tipi’s , echt een bohemians sfeertje. Plezier hebben met elkaar en verbinden daar gaat het om.” ’s Avonds is er een feestje en kan er gedanst en gezongen worden met de band van Selina.

Je hebt een keuze

De twee dames zijn ondernemende vrouwen die bewust vol in het leven staan met ieder haar eigen levenservaring. “Hiervan hebben we geleerd en het heeft ons ook handvatten gegeven die we voor onszelf en ook anderen kunnen inzetten,” vertelt Kim, “Verbinding met anderen is door corona vaak weggevallen, sterker nog: door andere ideeën is er soms ook een splijting ontstaan in families of vriendengroepen. Ik heb zelf vijf jaar geleden borstkanker gehad, wat voor mij enorm live changing is geweest. Ik ben er dankbaar voor dat ik ontdekt heb dat ik tevreden ben. Kijk, er kan van alles met je gebeuren, maar hoe je ermee omgaat, bepaal je zelf. Je hebt die keuze. Daarvan je bewust zijn, vind ik belangrijk en dat willen Selina en ik graag met anderen delen. Dat gunnen we iedereen. Daarom dit festival. Met een beetje humor, zelfspot maar vooral door het ontdekken en inzetten van ons eigen talent willen we anderen helpen.” Beiden beloven dat iedereen ’s avonds met een goed gevoel en vol energie naar huis gaat.

Kaarten zijn te koop via de ticketshop van Openluchttheater Brilmansdennen:

www.openluchttheaterbrilmansdennen.nl