Uitgaan & Cultuur

Klaas Brookhuis nieuwe graaf bij CV de BokelBulkes

LOSSER - Het carnaval is weer van start, de kalender geeft 11 november aan en voor De BokelBulkes was het moment aangebroken om de nieuwe Graaf te presenteren voor het seizoen 2022-2023. Het was het moment voor de oud graven, die zich in de onzekere periode beschikbaar hadden gesteld om op tourbeurt de festiviteiten te bezoeken, om ruimte te maken voor de nieuwe hoogheid. Na jaren weer terug op de oude vertrouwde locatie werd in de feestzaal van Restaurant Hoge Boekel onder het toeziend oog van een volle feestzaal en in het bijzijn van hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden afscheid genomen van de wisselgraven.

De nieuwe graaf maakte zich bekend: Klaas I (Brookhuis), hij zal de vereniging dit seizoen voor gaan. Met de creativiteit van de Technische Commissie werd hij gepresenteerd in het actuele thema, met een knipoog naar, de kloof in inzicht tussen het boerenleven en de Haagse politiek en werd hij om klokslag 22.11 uur gepresenteerd voor het grote publiek.

Uiteraard is ook dit jaar Graaf Klaas I niet alleen en stelde hij zijn adjudanten, Mélanie (Slootheer) en Teun (Brookhuis) aan iedereen voor. En jawel de eerste vrouwelijke adjudant heeft haar intrede gedaan. Zij zullen de vereniging dit jaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten. Dit trio heeft ook dit seizoen het privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeur en wel door Kirsten (Roerink).

Graaf Klaas Brookhuis is, evenals Adjudant Teun Brookhuis en Hofchauffeur Kirsten Roerink, geboren op het Hoge Boekel. Tegenwoordig woont de kersverse graaf, net als Adjudant Mélanie Slootheer, in Losser.