Uitgaan & Cultuur

Koningsdag Losser en Maartens-Stede

LOSSER - Zoals ieder jaar werd er op woensdag 27 april Koningsdag gevierd in Losser. Met stralende zonneschijn had het Oranje Comité weer een mooi programma voor jong en oud op het Raadhuisplein georganiseerd met medewerking van de Dr. Ariënsgroep van de scouting, de Losserse brandweer, de carnavalsvereniging de Martini Kerlkes en tal van vrijwilligers.

De morgen begon om 9.00 uur met de ontvangst van de gedecoreerden uit de gemeente Losser in ’t Lossers Hoes. Om 10.00 uur volgde er een aubade door muziekvereniging Excelsior. Na het hijsen van de Nederlandse vlag volgde er een korte toespraak door waarnemend burgemeester Kok, waarna hij het startsein gaf voor de diverse kinderspelen die op het Raadhuisplein waren opgesteld. Er was een knutselhoek voor de jongste kinderen, diverse luchtkussens en spelen.

De Dr. Ariëns scoutinggroep was aanwezig met een survivalbaan waarvan druk gebruikt werd gemaakt door de aanwezige jeugd. De Losserse brandweer was present met een brandweerwagen. Ook de clown die ballonen omtoverde in de mooiste creaties was een enorm succes. De muzikale omlijsting van het geheel was in handen van DJ Mike.

Alle kinderen werden getrakteerd op ranja en een ijsje die zorgde voor lange wachtrijen voor de ijscokraam. Koningsdag 2022 was dus een enorm succes in Losser.

 

Koningsdag in Maartens-Stede

Een spontane actie van Nanne Huiskes geassisteerd door Henriette Poorthuis en aanwezige verzorgenden maakte van de ochtend op 27 april een echte Koningsdagochtend. Vanaf 10 uur was het gezellig druk in de Vicaryzaal en konden de bewoners actief meedoen of gewoon gezellig meekijken naar de oud Hollandse spelletjes als koekhappen, ringgooien, blik werpen enz. Dit zorgde voor gezellige en hilarische momenten waar iedereen van genoot, net als van de oranje soesjes die men bij de koffie kreeg.