Uitgaan & Cultuur

Losser en Overdinkel heten Sint welkom

LOSSER/OVERDINKEL - Blije gezichtjes en kinderhandjes die maar al te graag met wat pepernoten gevuld wilden worden. Dat was het straatbeeld in het centrum van Losser afgelopen zaterdag. Iets anders dan normaal werd de Sint met zijn Pieten toch heel hartelijk en warm ontvangen door het organiserende CML. 

De start was bij Grand Café Smit en via de Langenkamp kwam het gezelschap op het feestelijke Raadhuisplein waar allerlei leuke activiteiten voor de jeugd werden georganiseerd. Muziek en dans door AVGL, een draaimolen en elektrische kinderautootjes zorgden voor vertier voor het publiek. De Pieten haalden grappen uit met de kinderen. Het gezelschap toog te voet via eetcafé ’t Raedthuys door het dorp naar het Huis van Sinterklaas bij Zorggroep Sint Maarten. Door van het evenement een doorstroomlocatie te maken, kon het grootste kinderfeest van Nederland toch nog plaats vinden.

Intocht Sint Nicolaas Overdinkel overweldigend 

Het is een drukke tijd voor Sint Nicolaas maar een bezoek aan Overdinkel staat jaarlijks in zijn overvolle agenda. Vergezeld van een extreem aantal Pieten, gebruik makend van de meest voorhanden zijnde voertuigen, trok Sint stapvoets in zijn koets over de Hoofdstraat waar de Goedheiligman alle tijd had om de vele kinderen alle aandacht te geven. Een overweldigend aantal kinderen, ouders, oma en opa’s stonden dan ook rijen dik te wachten en konden genieten van de warme chocolademelk en speculaasjes aangeboden door de Ondernemers Club Overdinkel (OCO). Nog nooit is er zoveel chocolademelk uitgedeeld. Helaas kon de officiële ontvangst bij Muziekkoepel dit jaar geen doorgang vinden. De intocht Sint was natuurlijk ook het moment om de feestverlichting Hoofdstraat, voorzien van meiter/stafje te ontsteken. Het is prachtig om te vernemen dat zo ieder dorp of stad op haar eigen wijze de traditie intocht Sint organiseert.