Uitgaan & Cultuur

Losser krijgt eigen Formule1

LOSSER - Het Westen heeft Zandvoort, het Oosten Losser. In het weekend van de Formule1 in Nederland wordt op zaterdag 3 september Racing Day georganiseerd. Het Centrum Management Losser vond in Cars & Stars de organiserende partij die al 7 jaar van hun 25-jarig bestaan op het industrieterrein in Losser gehuisvest is. 

De plannen stammen al van voor corona, maar twee keer mocht het evenement door de pandemie geen doorgang krijgen. Eindelijk gaat het dit jaar dan wel lukken. Het Raadhuisplein is er goed voor.  Op zaterdagmiddag tussen 12 en 17 uur zijn er allerlei activiteiten die aan de Formule1 gerelateerd zijn. Zo is er het bandenwisselspel op een heuse F1-auto, waarvoor teams van vier personen zich kunnen inschrijven. Dat kunnen vriendengroepen zijn, buren, families, maar bijvoorbeeld ook een opa en oma met twee kleinkinderen. Bij het Lossers Hoes komt een groot scherm waar live de kwalificatiewedstrijd van Zandvoort kan worden bekeken. Iets verderop op het plein kan er met quads worden gereden over een uitgezet parcours. Er zijn kinderquads en quads voor volwassenen. “Rijden, niet racen,” benadrukt Frans Saassen van Cars & Stars, “We houden het veilig. En het moet voor elke leeftijd leuk zijn.”

Activiteiten voor elke leeftijd

Voor de hele kleintjes zijn er e-cars te besturen.  In de racesimulatoren mag het er een stukje fanatieker aan toegaan. Daarin wordt het circuit van Zandvoort gesimuleerd. De drie snelsten mogen een beker verwachten. In de fototainment mag iedereen gratis op de foto in Formule1-kleding en met Formule1-accessoires en op de kids picasso liggen schilderdoeken en verf klaar waarmee kinderen hun eigen Formule1-auto kunnen schilderen. Aan het einde van de dag vindt na de kwalificatiewedstrijd de prijsuitreiking van de bandenwisselwedstrijd en de simulatorenrace plaats.