Uitgaan & Cultuur

Nieuw in Losser: Sushi & Bites

LOSSER - De rijstkorrel is het geheim van de perfecte sushi. Dat weet Yessin Sliti (47), eigenaar van de nieuwe sushizaak in Losser, te vertellen. “Deze zorgt ervoor dat de smaken prikkelend en op de juiste manier samensmelten. Daar is luchtige rijst verantwoordelijk voor: niet te klef en niet te droog. Alles draait om de juiste smaakbeleving.” 

Die wijsheid weet Sliti uit eigen ervaring. Jarenlang werkte de geboren en getogen Tukker in diverse horecazaken in Nederland. De liefde bracht hem terug naar Twente en na een tijdje buiten de horeca te hebben gewerkt, begon het toch weer te kriebelen. De inmiddels in Hengelo woonachtige Sliti werkte een tijdje buiten de horeca, maar pakte de handschoen weer op bij een sushibar in Oldenzaal. Daar leerde hij de kneepjes van het vak. 

Opleiding personeel

De volgende stap diende zich aan. Hij wilde graag als zelfstandige aan de slag. Drie weken geleden opende hij de deuren aan de Teylersstraat in Losser, het voormalige pand van Straatman Makelaardij. “Ik heb mijn eigen manier van werken ontwikkeld die leidt naar de kwaliteit die ik mijn klanten graag wil bieden. Dat doe ik samen met een team van 11 medewerkers. Ik steek veel tijd en energie in het opleiden van mijn personeel. Ik wil dat ze veilig kunnen werken, maar ook dat de hygiëneprotocollen gehanteerd worden. Dat vind ik belangrijk voor onszelf en ook voor onze klanten.” 

Inspiratie uit Japen en Amerika

Sushi is hip. Dat besef heeft de nieuwbakken ondernemer ook. “Ik vind het mooi om daarvan onderdeel te mogen uitmaken. Sushi is een mooi, veelzijdig product. We werken uitsluitend met dagverse producten  die we telkens weer met trots aan onze klanten mogen presenteren. Sushi kun je  in principe op ieder moment van de dag eten, hè? Als lunch, tussendoortje of als hoofdmaaltijd. Tijdens een feestje of bij de vrijdagmiddagborrel. Met stokjes mag, maar eigenlijk zie ik sushi als fingerfood, gewoon vanuit het vuistje.” Sliti maakt er telkens weer een feestje van. Hij laat zich inspireren door trends uit Japan en Amerika. Dat resulteerde in zijn eigen Twisted Sushi Surf & Turf: een sushi van kip, gedrapeerd met zalm en een palingsausje geflambeerd voor die extra bite. 

Warm welkom

De gepassioneerde ondernemer is enthousiast over de eerste weken in Losser. “Ik ben warm ontvangen door buren en medeondernemers. De start is goed en de reacties zijn goed. Ik ben heel erg blij met de feedback van klanten over de kwaliteit. Ja, als ze me vergelijken met Tao, toch wel de nummer één in de regio als het gaat om sushi, dan ben ik toch wel heel erg trots.” Niet alleen kwaliteit heeft de bescheiden Hengeloër hoog in het vaandel, ook sociaal ondernemerschap heeft zijn aandacht. Op de menukaart staat de charity box, verrassing van de chef. 5% van het bedrag wordt gedoneerd aan een aantal sportverenigingen in Losser.  

Contact

Sushi & Bites is geopend op woensdag en donderdag vanaf 16.00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur. Het is de bedoeling dat binnenkort op de vrijdag ook lunch voor afhaal en bezorging mogelijk is vanaf 12.00 uur. Sushi & Bites bezorgt in Losser, Overdinkel, Glane en De Lutte. Het bedrijf is op de socials te volgen: Facebook/SushiBites en Instagram: sushiandbites