Uitgaan & Cultuur

Opkomst Graaf René

OVERDINKEL - Carnavalsvereniging ‘De Veldmuuskes’ uit Overdinkel presenteerde zaterdag 6 november het hooghedenspan voor het carnavalsjaar 2022. Rond 21.11 uur verscheen Graaf René (Klijnsma) ten tonele, tezamen met zijn Adjudanten Tom (ten Vergert) en Thijn (ter haar). Renske (Dunhoft) werd verkozen tot Hofchauffeuse en maakte zo het viertal compleet.

Graaf René is 25 jaren jong en zelfstandig ondernemer waarbij hij zich voornamelijk richt op zonnepanelen en elektrische installaties.

Carnaval speelt in zijn familie een grote rol en is niet beperkt tot de drie dolle dagen. Graaf René houdt zich bezig met wagenbouwen, de activiteitencommissie en het oud papier ophalen voor de Veldmuuskes. Ook is hij nog lid van de optochtcommissie Losser van de Gaffel Aöskes. In 2018 is René al eens jongerenprins van Losser geweest. Maar dit jaar zal hij als Graaf de Scepter zwaaien bij De Veldmuuskes. Naast dit alles voetbalt hij ook nog in het selectie elftal van Sportclub Overdinkel.

Adjudant Tom (25) is in het dagelijks leven monteur bij LMB Rotink in Hengevelde en helpt bij hem thuis mee op het melkveebedrijf. Hij is lid van de Bokelkälfkes/bulkes. In 2016 mocht hij al eens als Adjudant ten tonele verschijnen bij ‘De Bokelbulkes’ en in 2018 eveneens als Adjudant maar nu bij Het Jongeren Carnaval Losser. 

Adjudant Thijn (26)  is in zijn dagelijks leven werkzaam bij de stichting Landgoed Twickel in Delden alwaar hij werkt in de houtzagerij. Adjudant Thijn is lid van ‘De Grosmeeierkes’ te Losser waar hij actief is als wagenbouwer. Ook Adjudant Thijn mocht al eens eerder in de Spotlights staan als Hofchauffeur bij ‘De Martinikerlkes’.

Hofchauffeuse Renske (23) werkt  bij kinderopvang De Bonte Koe in Losser en staat hier op de peutergroep (2 tot 4 jaar) en op de BSO (4 tot 12 jaar). Vele mensen uit Overdinkel zullen haar wellicht nog kennen vanuit de tijd dat ze bij Plus Bellers werkte als caissière. Naast het carnaval is ze ook gek op waterpolo, dit speelt  ze al sinds haar zesde. Ze speelt bij het eerste van Zwemclub Losser.

Met deze vier mensen aan het roer met hun schat aan ervaring in het carnaval hebben De Veldmuuskes er alle vertrouwen in dat het een prachtig carnavalsseizoen gaat worden.

Het viertal zal dit jaar voorop gaan bij De Veldmuuskes onder het motto: Op greune energie, get ’t d’r dit joar bie!