Uitgaan & Cultuur

Paaszaterdagmiddag 8 april

Passieconcert Losser 2023 met kruisweg

LOSSER - Paaszaterdagmiddag 8 april om 15.00 uur is het Passieconcert Losser met tocht langs de imposante kruiswegstaties, muziek van het orkest Excelsior Losser, het paasverhaal in het Twents door Harry Nijhuis, zang van het bekende dameskwartet Double2, Combo Losser en vertaling van het paasverhaal naar het hedendaags door Debbie Withag. Geen paasvuuractiviteit in Losser, dat moet niet kunnen. Excelsior pakt het op en zorgt voor een prachtig alternatief Paasevent.

De Losserse muziekvereniging wil het paasweekend al vroeg inluiden en heeft lef getoond om op zaterdagmiddag een concert te houden. Vijf kwartier zang, muziek, het paasverhaal, met de prachtige, imposante kruiswegstaties in de Maria geboortekerk aan de Gronausestraat in Losser. Veertien gepolychromeerde gipsen reliëfs met telkens ongeveer een tiental personages in kleur beelden het paasverhaal uit. Ze hangen al sinds 1907 aan de zijmuren van de kerk. Na afloop van het concert samen met de familie naar huis of misschien wel een hapje of een drankje in de Losserse horeca. De muziekcommissie heeft gekozen met het orkest, combo en Double2 voor een zeer afwisselend programma. Nummers die u zullen raken met: Leun op mij, Halleluja, Passion medly, Baba Yetu, meer willen ze niet verklappen. Wel dat het veelgevraagde Jesus Christ Superstar ook op het programma staat.

Om het geheel in de Twentse, Losserse sfeer te brengen, is er gekozen voor de mooie streektaal. Wie is begaan met deze taal: Harry Nijhuis. Ze zijn blij dat Harry het paasverhaal in het Twents gaat vertellen. Debbie Withag zal de hedendaagse Nederlandse interpretatie brengen. Het paasverhaal wordt geïllustreerd door verwijzing naar de veertien kruiswegstaties. Deze stuk voor stuk monumenten kunnen voor en na het concert zelfs van dichtbij bekeken worden.

Het beloofd een prachtig matineeconcert te worden, waarna u met een goed gevoel aan het paasweekend zult beginnen. Om het voor iedereen, families en ook voor gezinnen, betaalbaar te houden is de entree gratis, maar er zijn wel veel kosten. Daarom is er een verzoek voor een vrije gift na afloop. De Mariageboortekerk is om 14.30 uur open. Een half uur later start de uitvoering.