Uitgaan & Cultuur

Sempre Crescendo sluit jaar af met huldiging jubilarissen en BBQ

LOSSER - Afgelopen week sloot concertvereniging Sempre Crescendo uit Losser het muzikale jaar 2020 / 2021 af met een BBQ.

Voorzitter Henk Filipsen keek terug op het bijzondere jaar. In augustus 2020 hervatte de vereniging de repetities, maar in september van datzelfde jaar besloot het bestuur de volledige repetities weer te staken. Wel ging het JTL door en verzorgde saxofoonensemble KRA:S! die maand nog een tweetal optredens. Een aantal samengestelde ensembles heeft nog een twee repetities in de Meester Snelschool gehouden, maar het voelde niet goed. De ensembles besloten te stoppen met repeteren. Ook het JTL rondde in december samen met de jeugd van DTKS een digitaal project af. Van beide jeugdorkesten werd in hun eigen repetitieruimte een concert opgenomen. Deze opnamen waren te zien en te beluisteren via Facebook en werden digitaal aangeboden bij diverse dagbestedingslocaties in Losser.

Met het JTL werden de repetities op 27 mei 2021 weer hervat en het orkest startte weer op 3 juni, waar mogelijk in de open lucht en anders beperkt en op 1,5 meter in de repetitieruimtes. In coronatijd heeft de vereniging niet stil gezeten. Diverse maatschappelijke acties werden ondernomen. Een bloemetje voor de deelnemers van de Dorpsbeek, een bloemetje voor de medewerkers van Carint Reggeland en Maartje. Kaarten voor de eigen leden voorzien van opbeurende teksten, een kaart met een mondkapje in december 2020 en op Witte Donderdag werd bij alle leden een doosje eieren bezorgd. Ook digitaal werden er veel acties georganiseerd. Denk daarbij de digitaal opgenomen en uitgezonden filmmuziek van Soldaat van Oranje, een online Escaperoom voor de jeugd, diverse online bingo’s voor alle doelgroepen en niet te vergeten de online workshops gegeven door de dirigent.

Op dezelfde avond werden de jubilarissen in het zonnetje gezet: Jorieke Vriesema en Simone Wes-Wanningen (25 jaar lid), Marijke Bolhaar-de Jong, Désirée Huisken-Bosma, Peter Lassche (40 jaar lid) en Klaas Bosma (65 jaar lid). 

De vereniging dankt iedereen die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor de verenging.

Uw reactie