Uitgaan & Cultuur

Twee keer uitverkocht Openluchttheater Brilmansdennen

Voor en door Lossenaren was de rode draad in het vrijdagavondprogramma van Openluchttheater Brilmansdennen. De Losserse Jan Riesewijk waagde de stap om in de open lucht op te treden voor eigen publiek in de Bonte Benefietavond. Hij had hiervoor een aantal ‘friends’ uitgenodigd die met hem de lachers op hun hand kregen. O.a. Marietje Noordkamp die Jan nog kent van de serie ‘Van Jonge Leu & Oale Groond’ deed een rondgang in dichtvorm over het wel & wee in Losser. 

Bij Nicolien Weghorst had Jan onlangs een gastintreden in haar show “Oog van de traan”. Zij las een aantal passages voor uit haar dagboek uit de jaren 80 waarin ze als 13-jarig meisje beschreef hoe smoorverliefd ze was op Harm, verkering met hem kreeg maar dat Jessica, de klassetrut, roet in het eten gooide. Vanuit De Lutte was Paul “Proatpoal” Wiefferink overgekomen en had – gezien het groot aandeel Luttenaren in het publiek – flink wat lokale aanhang meegenomen. Uit zijn woonplaats had hij bas/bariton Hans Leferink meegenomen die onder begeleiding van gitarist Wilfried Jansink voor een prachtig muzikaal intermezzo zorgde. De overige muzikale omlijsting werd door de enthousiaste muzikanten van de Anklojers verzorgd.

Zaterdagavond was niet minder succesvol. De uitzending van het Eurovision Songfestival weerhield niemand ervan weg te blijven.  De tribute avond werd gevuld door de U2 coverband “U2 by Chrystal Dream” en tal van bekende nummers van Coldplay werd door “Coldplay by The Scientists” voor een uitverkocht Brilmansdennen gespeeld. Het openluchttheater zelf spreekt van een geweldige covernight. Donderdag 23 mei staat Mirjam Spitholt met haar programma “De kracht van kwetsbaarheid” op het toneel. Ook deze show is inmiddels uitverkocht.