Uitgaan & Cultuur

Tweede editie Kook & Kuiern De Lutte op 29 oktober

LOSSER - In 2019 was het een groot succes: bijna 40 enthousiaste Luttenaren kookten een potje voor een ander en wandelen van voorgerecht naar hoofdgerecht met als eindbestemming het welverdiende dessert. Initiatiefnemers Inge Zwijnenberg, Ellen Benneker, Anne Heerink en Ingrid Volker slaan de handen weer ineen voor de tweede editie op zaterdagavond 29 oktober. 

Deelnemers gaan als duo op één avond aan tafel in drie verschillende huizen met steeds wisselende tafelgenoten. Een dag van tevoren krijg je de adressen door, maar je verzorgt als duo zelf ook een gang bij je thuis, waar je twee andere duo’s als gast aan tafel krijgt. Tussen de gangen door hebben de deelnemers 15 minuten de tijd om van de ene tafel naar de andere te kuiern. Twee weken van tevoren krijgen de duo’s door welke dinergang ze zelf moeten voorbereiden. “Michelinsterwaardig hoeft het niet te zijn – alhoewel dat wel mag natuurlijk - , het gaat om gastvrijheid, elkaar ontmoeten en vooral veel gezelligheid,” laat het organiserende kwartet weten.

Duo’s kunnen naar eigen wens ingevuld worden: partners, met broer of zus, zoon of dochter, buurman of buurvrouw en allerlei varianten daarop. Heeft iemand niemand om een duo mee te vormen, dan kan dat bij de organisatie aangegeven worden. Aan deelname zijn geen andere kosten verbonden dan het bereiden van de eigen maaltijd.

Tijdsindeling:

19.00 – 19.45 uur    Voorgerecht
20.00 – 21.15 uur    Hoofdgerecht
21.30 – 22.15 uur    Nagerecht
Rond 22.30 uur kan er bij de Vereeniging nageborreld worden (kosten voor eigen rekening)

Aanmelden kan tot 1 oktober via kookenkuiern@gmail.com