Uitgaan & Cultuur

Volop Koningsdag in Langeveen en Bruinehaar

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – Koningsdag wordt dit jaar volop gevierd in Langeveen en Bruinehaar. Er is een mooi gevarieerd programma bedacht en uitgewerkt voor vrijdag 26 april (Koningsnacht) en Koningsdag 27 april. 

De activiteiten beginnen vrijdagavond om 20.30 uur met een pubquiz bij Café Nobbenhuis aan de Hardenbergerweg in Langeveen. De zaal gaat om 20.00 uur open. De organisatie daagt iedereen (vrienden, familie, collega’s en buren) uit om mee te doen. Groepen van minimaal drie tot maximaal zes personen kunnen zich aanmelden via koningsdaglangeveenbruinehaar@outlook.com. Deelname aan de pubquiz is gratis. Vanaf 22.00 uur zal er een spetterend optreden zijn van de band Heer & Meester. De pauzes worden opgevuld door DJ Erik. Kortom, Koningsnacht wordt een en al gezelligheid en vertier in Langeveen.

Fietspuzzeltocht
Koningsdag begint met het hijsen van de vlag op het centrumplein van Langeveen. Aansluitend zal hier de fietspuzzeltocht van start gaan. Gestart kan worden tussen 11.00 en 13.00 uur. Langs de fietsroute van ongeveer 25 kilometer zullen diverse stops zijn. Kinderen kunnen met een versierde fiets meedoen. Voor de mooist versierde kinderfiets is een prijsje te winnen. 

Vrijmarkt
Vanaf 11.00 uur begint bij Café Nobbenhuis ook een vrijmarkt. Voor deze markt worden kraampjes gratis ter beschikking gesteld, mits de aanmelding voor zaterdag 13 april wordt gedaan. Ook is er plek voor rommelmarkt en gewoon kofferbakverkoop. Opgeven kan via koningsdaglangeveenbruinehaar@outlook.com. Voor de kinderen zijn er tijdens de vrijmarkt diverse spelletjes, zoals blikgooien, de spiraal, gatenschieten, stokvangen en een stormbaan. Ook is het mogelijk mee te doen aan het spijkerbroekhangen en de caviarace. 

Trek de Trekker
De TouwTrekvereniging Vriezenveen (TTV) verzorgt de Trek de Trekker. Leden van deze vereniging zijn de hele dag aanwezig, ook om de sport te promoten. Trek de Trekker is voor alle leeftijden en zal plaatsvinden op het feestterrein aan de Vasserdijk. Vanaf 13.00 uur is er bij Café Nobbenhuis een tuinfeest met barbecue en een optreden van Vechtdal Muziek Express. Al met al is er in Langeveen dus een gevarieerd programma tijdens Koningsnacht en Koningsdag. De organisatie hoopt natuurlijk op een grote opkomst bij de verschillende activiteiten. Koningsdag Langeveen Bruinehaar is te volgen via Instagram en Facebook.