Zakelijk

Rick Huigen en Tom Pruntel openen een fysiotherapiepraktijk in Losser: uw klacht, onze zorg!

LOSSER - De kwaliteit van hun specialisaties die zij in hun fysiotherapiepraktijk in Enschede voeren, willen zij voortzetten in Losser. Dat is een van de belangrijkste pijlers die bij Rick Huigen en Tom Pruntel bovenaan het lijstje staan. Met Fysiotherapie Huigen & Pruntel start het duo samen met hun team aan specialisten per 1 oktober in Losser naast De Sport Fabrik hun tweede vestiging in Twente.

Tom komt uit Losser: “Het is een gemoedelijk dorp, ons kent ons. Dat past goed bij onze praktijkvoering, wij staan voor laagdrempeligheid. Onze praktijk in Enschede is modern, transparant en laagdrempelig en dat gaan onze patiënten ook in Losser zo ervaren.”  Patiënten helpen bij hun hulpvraag is voor beiden een belangrijke drijfveer. Rick: “De vragen van patiënten zijn divers, ieder mens is anders. De een heeft fysiek zwaar werk, de ander zit op kantoor, maar beide beroepsgroepen kunnen klachten hebben die door hun werk veroorzaakt wordt. Wij vinden het mooi dat mensen klachtenvrij bij ons weggaan en hun dagelijkse bezigheden weer kunnen oppakken of het nu om werk, sport of hobby gaat.”

De patiënt staat bij ons echt voorop

De weg naar een klachtenvrij leven wordt bij Fysiotherapie Huigen & Pruntel nauwgezet met de patiënten, maar ook wanneer dat nodig is met andere zorgdisciplines besproken. “We werken samen met de patiënt, deze staat centraal. Eerst doen we een uitgebreide intake, waar we écht de tijd voor nemen. We willen een totaalbeeld van de patiënt en zijn of haar klachten hebben voordat we een behandelplan opstellen. Samen bespreken we dit en ook het verwachtingspatroon van de patiënt. Stel dat er na verloop van tijd geen verandering optreedt, dan helpen we de patiënt altijd verder. We stoppen niet zomaar met een behandeling. Eerst kijken we of we binnen ons team verder komen en als dat niet gaat dan zoeken we contact met een andere discipline. Dat kan een belletje zijn naar bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis, een podotherapeut, ergotherapeut of een diëtist. Onze patiënten worden niet aan hun lot overgelaten. Wij vinden dat we daar een belangrijke rol in hebben. Wij vinden het stukje nazorg voor de patiënt net zo belangrijk als de gehele behandeling en doen er alles aan om de hulpvraag van de patiënt zo goed mogelijk te behandelen.” 

Samenwerken om sneller en beter te revalideren

Een mooi voorbeeld van een multidisciplinaire samenwerking: een patiënt met schouderklachten onderging een operatie. Bij uitzondering mocht Tom deze bijwonen in het MST. Door een nauwe samenwerking met de behandelende orthopeed verliep de revalidatie voorspoediger. Voor aanpassingen in huis werd een ergotherapeut ingeschakeld en in overleg met de huisarts werd de medicatie gestaag afgebouwd. In het team van Fysiotherapie Huigen & Pruntel werd gekeken waar de beste expertise zat om de man in kwestie te helpen.

Soorten behandelingen en vergoedingen

De praktijk van Fysiotherapie Huigen & Pruntel kent meerdere specialisaties: algemene fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, geriatrie fysiotherapie, oedeemtherapie, echografie, handtherapie, dry needling, revalidatie na COVID-19, pre operatieve en post operatieve fysio, longfysiotherapie, fysiotherapie bij vaatlijden, arbeidsfysiotherapie bij werkgerelateerde klachten, valpreventie (bij bijvoorbeeld afname van spierkracht en balans bij ouderen) en de praktijk organiseert de Medische Fitness (sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut). De praktijk is aangesloten bij diverse netwerken waar onder het SchouderNetwerk Twente, Rug Netwerk Twente, Echo Netwerk Twente en het Chronisch ZorgNet. Veel therapeuten met ieder hun specialisatie zijn master opgeleid. Rick is Master Manueel Therapeut, voert onder andere dry needling uit en is rug expert. Hij is aspirant lid van Rug Netwerk Twente en begeleidt professionele stagiaires van de SOMT University en het Saxion. Tom is Master Manueel Therapeut, echografist in opleiding, voert ook dry needling uit en is lid van het SchouderNetwerk Twente.

Fysiotherapiebehandelingen worden vergoed door de aanvullende verzekering of basisverzekering afhankelijk van de voorwaarden bij de zorgverzekeraar. Wanneer hierover vragen zijn, kan contact worden gezocht met de fysiotherapiepraktijk.

Openingstijden Losser:

maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 tot 17.00 uur (deze tijden worden uitgebreid naar volledige bezetting)

Contactgegevens:

Smitsbreeweg 8, Losser
(ingang naast De Sport Fabrik)
Telefoonnum.: 053-432 6894
Whatsapp: 06 2899 0100
Email: info@fysiohp.nl
website: www.fysiohp.nl