Algemeen

ANWB AutoMaatje Losser viert haar vijfjarig jubileum!

LOSSER - ANWB AutoMaatje dat een landelijk initiatief is, werd vijf jaar geleden geïmplementeerd in Losser. Reden voor een feestje! Ze zijn begonnen met een paar vrijwillige chauffeurs om minder mobiele plaatsgenoten te vervoeren en ondertussen zijn ze uitgegroeid naar een team van ruim 32 chauffeurs die allemaal vol passie en persoonlijke gedrevenheid hun buurtgenoten vervoeren in Losser. Van een paar ritten per maand naar 2500 ritten afgelopen jaar! 

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice verzorgd door vrijwilligers en bedoeld voor mensen die minder mobiel zijn. Een bezoek aan de kapper, familie of winkelen in de buurt wordt daardoor weer mogelijk. Het openbaar vervoer is niet altijd een alternatief, zoals een deelnemer vertelt: “Dat komt niet overal. En ANWB AutoMaatje is van en voor de gemeente. Een rit kost 35 cent per kilometer. Dat vind ik een nette prijs. Ik ben er heel erg blij mee.”

Vrijwillige ANWB AutoMaatjes zijn van onschatbare waarde. Het is veel meer dan alleen vervoer, het gaat echt om het ‘maatje’ in dit concept. De chauffeurs rijden met hun eigen auto naar de gewenste locatie, maar helpen ook als dat nodig is. Een van de chauffeurs: “Als het nodig is dan help ik met het doen van de boodschappen of zet ik die in de keuken. Een klein gebaar, maar mensen zijn zo dankbaar. En het persoonlijk contact is ook zo leuk. Even aandacht voor iemand kan een dag goedmaken. En mijn dag ook!”

ANWB AutoMaatje doet er voor zowel de deelnemers als de chauffeurs toe. Door de ritjes maken mensen contact en kunnen deelnemers weer ergens komen. Ze krijgen hun zelfstandigheid terug. Het unieke aan het concept is dat het heel laagdrempelig is. Als deelnemer hoef je nergens lid van te zijn. En de vrijwilligers kunnen zelf aangeven wanneer ze een rit willen rijden. Ze zijn niet gebonden aan vaste tijden.

Wil je meer weten over ANWB AutoMaatje, of wil je meedoen als deelnemer of vrijwilliger?

Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Losser: 053-5369402, ANWBautomaatje@fundamentlosser.nl of bezoek de website www.fundamentlosser.nl