Algemeen

Dank aan ál die klanten...

LOSSER - “Vijfenzestig jaar in de mode en het blíjft een prachtig vak”, aldus Paul Wigger. Op maandag 18 september 1958 opende Willy Wigger-Kellerhuis de deuren van de winkel aan wat nu de Raadhuisstraat heet. Het assortiment begon met hoeden, blouses en rokken.  Willy is gediplomeerd hoedenstyliste en in die tijd ging men met de hoed op naar de kerk. Met veel enthousiasme en vakkennis garneerde Willy talrijke hoeden voor allerlei gelegenheden. De mensen van die generatie zullen zich dat zeker nog herinneren. Samen met haar man Jan Wigger runden zij de zaak succesvol! Prachtig dat de bijna 91-jarige Willy Wigger dit onlangs mocht meemaken en daarom werd ze in de bloemetjes gezet!

Van vader op zoon

In 1987 namen zoon Paul en zijn vrouw Josephien het bedrijf over. In al die jaren, zowel vóór als na de overname, werd de winkel zeer regelmatig aangepast aan de eisen van de tijd. Ook werd er diverse keren uitgebreid. Het begon in 1958 met 28 meter. Nu, medio 2023, bijna 300 meter. Met een hedendaagse visie, een uitgebalanceerd merkenpakket, een professionele performance op de socials en een duurzaam en modern ingerichte winkel weet Wigger-Mode zich reeds 65 jaar prima te handhaven in de huidige markt.

Fashion is feest

Door ieder seizoen met veel enthousiasme en toewijding collecties samen te stellen slaagt men erin een attractief beeld neer te zetten, afgestemd op de klant. Telkens een inschatting maken ‘wat wil onze klant’, het omzetten van trends naar draagbare en gewenste fashionitems is ieder seizoen weer een héérlijke uitdaging. De inkoop is de basis van die collecties. Vakkennis en feeling worden doorlopend beproefd. Josephien Wigger en dochter Daphne zien altijd weer mogelijkheden om alles samen te smeden tot één evenwichtig geheel. “Fashion is zó gaaf, het is ‘feest’!” 

Jubileum

Nu, in de héle maand september, is het feest bij Wigger Mode. Wekelijks diverse acties, verloting van cheques, verwennerij met heerlijke mocktails en een feestelijk sfeer onderstrepen het jubileum. “Al die jaren hebben we klanten uit Losser en omgeving mogen aankleden en voorzien van advies. Onze Twentse gastvrijheid en gezelligheid is voor ons vanzelfsprekend.  Ook regionaal doen we mee, want meer dan de helft van onze klanten komt van buíten Losser”, aldus Paul Wigger. “En we zijn al die mensen zéér dankbaar voor hun vertrouwen en we doen ons uiterste best dat zo te houden.”