Algemeen

Feest bij jubilerende Etos Losser

LOSSER - Drogisterij Etos in Losser bestaat 20 jaar. Tijd voor een kleine terugblik én een klein feestje. In 2003 opent Yolinde Verheijen de winkel aan de Langenkamp in Losser, toen nog een DA-drogisterij die door de familie Holst werd gerund. De familie stopte ermee, wat voor Yolinde dé uitgelezen kans is om de winkel in Losser over te nemen. De drogisterij die ze jarenlang daarvoor in Overdinkel heeft, sluit ze. 

Na vijf jaren gaat Yolinde met de Etos-formule in zee. Het is rond de tijd dat dochter Lisanne na haar opleiding Commerciële Economie in het bedrijf komt. Haar zoon (naam) helpt zo af en toe wel eens mee, maar kiest uiteindelijk voor de brouwerswereld. (red: Hij is oprichter/eigenaar van brouwerij De Smokkelaar). “Eigenlijk was ik er natuurlijk al veel eerder,” lacht Lisanne, “Je kunt wel stellen dat ik in de drogisterij ben opgegroeid.” De nieuwe Etos-formule, varend onder de vlag van supermarktketen Ahold, blijkt een goede zet. Er zijn goede opleidingen voor het personeel en er wordt veel geschoold op het vergroten van kennis. “Het is erg leuk om mee te gaan met de trends,” vertelt Lisanne, “In het begin gingen we zelfs naar beurzen om sierraden en tassen in te kopen. Nu gebeurt dat allemaal online. Zo kunnen we makkelijk ons assortiment up-to-date houden.”

Niet voor een kuchje naar de huisarts

Etos Losser richt zich op twee pijlers. Enerzijds op gezondheid, zelfzorg en geneesmiddelen. “Mensen zijn bewuster en anders gaan leven. Dat merken we vooral aan de verkoop van supplementen,” zegt Lisanne, “Het wordt ook telkens meer een thema dat mensen voor zichzelf gaan zorgen en niet meer bij een kuchje naar de huisarts gaan. In die rol zien we ons ook. We kunnen hen heel goed helpen en daarmee de huisarts ontlasten. Die medische kennis hebben we in huis.”

 Het hele team dat naast Yolinde en Lisanne uit Marloes, Daphne en Lisa (“Eigenlijk heet ze ook Lisanne, maar om praktische reden hier Lisa”) bestaat, is vakbekwaam opgeleid. Drie ervan zijn gediplomeerd drogist, een assistent-drogist en een is in opleiding ervoor. “We blijven telkens in opleiding om parate kennis te kunnen garanderen. En bij twijfel sturen we onze klanten altijd door naar de huisarts.” Voor de adviserende rol in het gebruik van geneesmiddelen is Etos Losser gecertificeerd met de Groene Plus, een beeldmerk dat staat voor het juiste product en deskundig advies over zelfzorg.

Klantencontact is het allerleukste

Anderzijds heeft de winkel alles voor de uiterlijke verzorging. Welke producten in het assortiment zitten, is afhankelijk van het seizoen. Ook op het gebied van huidverzorging en cosmetica volgt het team bij Etos veel cursussen. Het basis assortiment van Etos Losser wordt aangevuld met mooie merken als Janzen, New Care, Vitalize, Solgar, Golden Naturals, Collistar en nog veel meer. Ook mooie accessoires als sierraden, tassen en sjaals zijn er verkrijgbaar. De klant kan voor heel veel bij de Etos in Losser terecht en die klant en het klantencontact maakt het werk ook zo leuk, volgens Lisanne. Net zo blij als met hun klant, zijn Yolinde en Lisanne met hun team. “We zijn goed op elkaar ingespeeld en kunnen van elkaar op aan,” vervolgt Lisanne.

 Als moeder van 2 kinderen vindt ze het fijn om de winkel samen met haar moeder te runnen. Ooit wil Yolinde (63) het wat rustiger aan doen. “Maar ze heeft nog heel veel ideeën en is nog hartstikke actief, ze vindt het allemaal nog veel te leuk,” zegt Lisanne erover. Haar opvolgers staan al klaar. Lisannes eigen kinderen zijn ook al regelmatig in de winkel te vinden: “Zo ben ik zelf ook begonnen.”

Om het 20-jarig jubileum te vieren, kunnen klanten in de week van 27 maart t/m 1 april profiteren van allerlei aanbiedingen en verrassingen, waaronder 20% korting op veel van Etos Losser exclusieve merken.