Algemeen

Gemeente Losser trapt NK Tegelwippen af met 200 gewipte tegels aan Hannekerveldweg

LOSSER - Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer van start. Van 21 maart tot en met 31 oktober gaat Losser de strijd aan met ruim 150 Nederlandse gemeenten om de openbare ruimte en tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. De aftrap werd onlangs gedaan aan de Hannekerveldweg, samen met de buurt. 

Onlangs startte de gemeente Losser met het verwijderen van tegels. Met de hulp van omwonenden zijn op de eerste dag al 200 tegels gewipt en vervangen door groen. Wethouder van Essen: “Mooi dat we al meteen aan de slag zijn gegaan samen met inwoners. De komende maanden vervangen we de tegels op zo’n vijftien plekken in de gemeente door groen. We hopen natuurlijk dat ook veel van onze inwoners zelf de schep pakken en in eigen tuin de stenen gaan vervangen met beplanting. Zo maken we onze gemeente samen steeds groener en gaan we de hittestress en overstromingen door het veranderende klimaat tegen.”

Buurtbewoners Alfons en Joke Olde Benneker zijn blij met het initiatief: "We krijgen er weer een tuin bij. We wonen hier al prachtig in een buurt met veel groen. Nu wordt het hier nog mooier en groener. Fijn dat de gemeente zo bezig is om onze dorpen te vergroenen."