Algemeen

Hans en Jenny Meijer 60 jaar getrouwd

LOSSER - Ze vonden elkaar direct leuk toen ze elkaar zagen in de fabriek van Bleijdenstein in de jaren zestig. “En dat is nu nog steeds zo, anders hou je het geen 60 jaar vol” zegt Jenny Meijer-Spin (87). Op 10 april 1963 stapte zij met haar grote liefde Hans (84) in het huwelijksbootje in het gemeentehuis in Losser en ruim twee weken later volgt de kerkelijke inzegening in het oude klooster op Dolphia. 

Hans groeide op in Glane – Glanerbrug met twee broers en twee zussen en werkt bij het openbare nutsbedrijf van de gemeente Enschede. Dat doet hij bijna 40 jaar, tot aan zijn pensioen. Jenny’s wieg staat in Dolphia. Ze had een broer en een zus. Ook zij werkt niet lang in de textielindustrie. Ze beproefde haar werkgeluk niet alleen binnen Twente.

Zo werkte ze anderhalf jaar bij het voormalig sanatorium en later ziekenhuis De Zonnestraal in Hilversum. Terug in Twente kreeg ze een baan bij de Twentse Schouwburg bij de sociëteit. “Daar zaten dan de heren met een dikke sigaar!” herinnert Jenny de oud-textielfabrikanten zich. Later heeft ze nog een tijdlang op de kinderen van een Frans gezin gepast. Maar het liefste zorgde ze voor haar zoon, Maurice, die naar 10 jaar huwelijk in 1973 werd geboren.

Fanatiek op de tennisbaan en veel kamperen

Na hun huwelijk woonden de Meijers eerst bij een neef in Glane. De woningnood was destijds groot, tot er een mogelijkheid was om een woning in de wijk Deppenbroek in Enschede te betrekken. Niet veel later verhuist het stel terug naar Hans’ ouderlijke huis aan de Glanebrugstraat. En sinds zeven jaar wonen de twee tot grote tevredenheid in Losser aan de Kostersgaarden. Hans is een fanatiek tennisser bij LTC. Hij is wekelijks enkele keren op de baan te vinden. Door een tumor in haar oog is Jenny’s zicht zeer beperkt sinds enkele jaren, waardoor hobby’s en andere bezigheden op een laag pitje staan. Toch houdt ze de moed erin. Ze houdt zich graag bezig met het huishouden: “Ik mag graag poetsen, dat vind ik gewoon leuk!”

 En tot vijf jaar terug kampeerde het diamanten echtpaar nog regelmatig. Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk werden meermaals aangedaan – Hans was gek op Italië, maar ook in Nederland werd er veelvuldig gekampeerd. De fiets ging altijd mee. “We hebben veel mooie plekken gezien: de Veluwe, Drenthe en Zeeland,” somt Hans op. “We hebben alles al doorkruist,” vult Jenny hem aan, “Of op de fiets of met de auto, maar nergens is het zo mooi als in de omgeving van Losser.”

Er iets van maken

Samen halen ze graag de mooie herinneringen van vroeger op aan de hand van de talrijke fotoboeken die ze gemaakt hebben. “De tijd vloog voorbij,” verzuchten beiden. “We proberen er telkens iets van te maken,” zegt Hans.

“En een beetje stichelen hoort daarbij,” lacht Jenny, “Oh, zet dat maar niet in de krant!” Hun 60-jarige trouwdag hebben ze samen met hun zoon, schoondochter en kleinzoon gevierd.