Algemeen

Kraambank Losser genomineerd voor Actie Warm Hart KRO-NCRV

LOSSER - KRO-NCRV steunt voor het zesde jaar op rij met Actie Warm Hart initiatieven en goede doelen die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Een samenleving die eerlijker, liever en groener is. Stichting Fundament Kraambank Losser hoort tot die categorie vindt kraamverzorgster en vrijwilliger bij de kraambank Hester Rosink. Ze besloot de kraambank aan te dragen voor de actie. 

Initiator en vrijwilliger Marieke van der Weide was blij verrast toen ze hoorde dat de kraambank door de voorrondes was gekomen. 

“We waren wel verbaasd,” vertelt ze, “Er zijn zo ontzettend veel goede doelen in Nederland die aangedragen zijn en daar staan we nu gewoon tussen. Nu maar hopen dat we genoeg stemmen krijgen om in aanmerking te komen voor een prijs.”

Bij het vergaren van voldoende stemmen kan de stichting een donatie van € 10.000, € 5.000 of € 2.500 verwachten. Dat zou een mooie aanvulling zijn op het budget dat de kraambank heeft. De bedragen zijn erg welkom. “We zijn op de goede weg,” gaat Marieke verder, “Afgelopen jaar hebben we al 29 gezinnetjes geholpen met spullen van de kraambank.

Mensen weten ons steeds beter te vinden.” Over het besteden van een eventueel gewonnen bedrag hoeft ze niet lang na te denken: “Dat zouden we graag willen uitgeven aan verzorgingsproducten en nieuwe matrassen voor kinderbedjes. Ik wil iedereen vragen om hun stem uit te brengen op de kraambank.”

Tot en met 5 april kan een stem worden uitgebracht via www.kro-ncrv.nl/acties/actie-warm-hart. Op 22 april wordt bekend gemaakt wie er in de prijzen valt.