Algemeen

Langendonk Elektrotechniek ziet de toekomst zonnig tegemoet

LOSSER – In 2006 werd Langendonk Elektrotechniek door Dennis Langendonk opgericht in zijn woonplaats Losser. Die keuze pakte goed uit. Het elektrotechnisch totaal-installatiebedrijf heeft in 17 jaar het vertrouwen van vele opdrachtgevers gewonnen, zowel van particulieren als bedrijven. En ze gaan met de tijd mee. Inmiddels zet de onderneming vol in op de razendsnelle opkomst van duurzame technologie.

“Wat hun kunnen kan ik ook wel”

“Ik heb altijd in het elektrawerk gezeten. Na school werkte ik twee jaar als elektricien bij Koertshuis, een installatiebe- drijf uit De Lutte. Daarna heb ik altijd bij Lammerink Installa- tiegroep in Ootmarsum gewerkt. Ik had altijd vrij veel werk wat ik ‘in de beunhaas’ er zo bij deed en had ondertussen een grote klantenkring. Op een gegeven moment dacht ik ‘wat hun kunnen kan ik ook wel’”, lacht eigenaar Dennis Lan- gendonk. “Ik dacht ‘dat kan ik ook wel voor mezelf doen’. Dus toen ben ik in 2006 voor mezelf begonnen. Ik kende aannemers uit de buurt en particulieren die ik als vaste klant kon meenemen en had meteen volop werk. Ik kom zelf uit Losser en ben altijd vanuit Losser aan het werk geweest. In het begin ben ik nog wel bij Lammerink blijven werken. Dat heb ik langzaam afgebouwd en de eigen klantenkring werd verder opgebouwd. Ik heb altijd genoeg te doen gehad, dus de keuze om destijds voor mezelf te beginnen heeft tot nu toe goed uitgepakt.”

Elektrotechnische totaalinstallatie

“Het begon met woningen en utiliteit. Daarbij deden we ei- genlijk alles rondom installatie- en elektrawerk in nieuw- bouw en verbouwingen. We richtten ons op de regio Twente en werken daarbij voor iedereen. De verhouding tussen particuliere en zakelijke opdrachtgevers is ongeveer 50⁄50. Ook bij storingen kan iedereen bellen, dan ga ik ge- woon naar ze toe. De hoofdactiviteiten zijn nog altijd het in- stalleren en onderhouden van elektrotechnische installaties. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan (LED) verlichtings- installaties, datanetwerken, domotica (huisautomatisering), camerabewakingssystemen, videosystemen, overspan- ningsbeveiligingen op installaties of krachtinstallaties in wo- ningen, appartementen, kantoorgebouwen, bedrijfspanden, scholen, recreatiewoningen of werkplaatsen. Persoonlijk contact vinden we daarbij erg belangrijk. Korte communica- tielijnen voor een optimale samenwerking en kwalitatief re- sultaat door klantgericht en flexibel te zijn is waarin wij ons willen onderscheiden. Het liefst heb ik dat mensen doorver- tellen dat het goed is bevallen, zo krijgen we ook het meeste werk binnen. Wij werken altijd heel netjes en zijn netjes richting de klant. Zo werd ik 17 jaar geleden altijd ge- beld door de mensen en dat gebeurt nu nog steeds”, aldus de Lossenaar.

Duurzame explosie

“Naast installatie- en elektrawerk biedt Langendonk Elek- trotechniek ook oplossingen en advies rondom duurzaam- heid. Het begon met zonnepanelen, dat doe ik ook al 12 a 13 jaar. Met de eersten sloot ik het aan voor verkopers. Langzaam is dat erin geslopen tot we met Langendonk vol- ledig eigen projecten eigen doen. Vijf jaar geleden is dat groot geworden en drie jaar geleden is het echt geëxplo- deerd. Toen moesten er ook mensen in dienst worden genomen. Inmiddels zijn er twee man in dienst die alleen op de zonnepanelen zitten. Ik doe zelf het installatiewerk verder. Langendonk Elektrotechniek levert en monteert zon- nepanelen en adviseert de mensen daarin.”

“Het blijft nog wel een tijd druk met de zonnepanelen. Maar we hebben ook al de eerste aanvragen voor batterijopslag, dus ik denk dat dat de volgende stap wordt. Omdat er nu getornd wordt aan de salderingsregeling gaan mensen na- denken over andere manieren om energie op te slaan. Bij- voorbeeld de batterij.

Dat zijn nieuwe duurzame ontwikkelingen waar wij op inzet- ten. Naast zonnepanelen adviseert en ontzorgt Langendonk particulieren en bedrijven ook in andere duurzame oplos- singen zoals LED-verlichting, laadpalen en energiebespa- rende domotica-oplossingen. Ook voor reparatie en installatie zijn mensen bij Langendonk aan het goede adres. Wij bewegen mee met de vraag van de klant. Daarbij ben ik heel tevreden met hoe het er nu voorstaat”, vertelt de ondernemer.

Zonnepanelenteam zoekt versterking

“Voor meer informatie en advies kunnen mensen altijd vrij- blijvend contact opnemen. Wij rekenen graag de voordelen uit. Ook kunnen we er nog wel een monteur bij gebruiken voor de zonnepanelen.

Geïnteresseerden mogen ook contact met mij opnemen”, besluit Langendonk enthousiast. Contact opnemen kan via info@langendonkelektrotechniek.nl, tel. 053-5363441 of 0622605309.