Algemeen

Losser viert het begin van de zomer

LOSSER - Met flink wat concurrentie van evenementen in het Volkspark in Enschede, het Enjoy Life Festival op het Hulsbeek in Oldenzaal en de Hellehonsdagen in De Lutte heeft Marcel de Jong niets te klagen over de opkomst van de eerste Losserse Zomeravond. Hij glundert als hij aan afgelopen zaterdagavond terugdenkt.

Het was een risico om zo’n grootse maar relatief onbekende top 40-band als Sonny’s Inc naar het openluchttheater te halen. “Het was spannend  en moeilijk te tegelijkertijd,” zegt de initiator, “Ik was er zelf wel van overtuigd toen ik ze een aantal jaren geleden op het feest van Primera zag, dat ze ook in Losser een enorme show zouden kunnen weggeven. Maar de geluiden zaterdagavond en ook na afloop op Facebook waren enorm positief. Sommigen vonden ze zelfs beter dan de Edwin Evers Band.”

Supergasten

Marcel boekte de band vorig jaar al om toen het einde van corona te vieren, maar die gedachte werd snel achterhaald. Voor dit jaar was het dan eindelijk wel gelukt. Hij trok nog meer uit de kast om het feest compleet te maken. Een extra ledwall en een DJ die tijdens de pauzes draaide, maakte het een happening van 5 uur non-stop muziek en party. “Ik was geen minuut teleurgesteld, vanaf het eerste moment dat ik in gesprek was met de band. Wat een supergasten! Ze waren ook enorm geïnteresseerd in Losser en vonden het theater hier fantastisch. Ik ben er blij mee. Eigenlijk is het een uit de hand gelopen grapje. Het is niet mijn bedoeling om er een verdienmodel mee te creëren. Als het kostendekkend is, is dat voor mij voldoende. Ik wil vooral Losser er een plezier meedoen. Dus voor volgend jaar heb ik de band weer geboekt. Zet 15 juli 2023 maar in de agenda. Dan maken we er weer een feestje van.”