Algemeen

Nieuw Kulturhus in en voor Glane, de handtekeningen zijn gezet

GLANE - Wethouder Jaimi van Essen en Jan Kwekkeboom ondertekenden op dinsdag 28 november, namens aannemersbedrijf Poorthuis Bouw, de overeenkomst voor de nieuwbouw van het Kulturhus in Glane. Een belangrijke stap.

Het huidige dorpshuis De Glaan is hoognodig aan vervanging toe. Samen met het dorp heeft de gemeente Losser gekeken naar de gebruiksmogelijkheden die het nieuwe Kulturhus moet hebben. Zoals vergaderruimtes, een opslagplek en een ruimte voor grotere bijeenkomsten. Het ontwerp voorziet daarin. Verder wordt het nieuwe gebouw geheel gasloos en energieneutraal.

Wethouder Jaimi van Essen: “Met deze ondertekening zetten we de volgende stap richting een nieuwe ontmoetingsplek voor het dorp. In het voorjaar van 2024 starten we met de bouw. Eind 2024 kan het nieuwe Kulturhus dan in gebruik worden genomen. Er is een investering van 844.00 euro mee gemoeid. We hebben 150.000 euro subsidie ontvangen. Als college vinden we deze investering heel goed te verantwoorden. We gaan er dan ook volop  voor. Glane verdient het!” 

Bij de ondertekening waren ook de architect Rene Grote Beverborg, Anita Poorthuis (Dorpsraad Glane) en enkele betrokken inwoners uit Glane aanwezig. Die inwoners vormen straks het bestuur van de nieuwe Stichting Kulturhus Glane en zorgen voor de organisatie van het dagelijkse beheer en de exploitatie.

Annieta Poorthuis: “Glane heeft straks een vernieuwd, levendig, actief en gezellig Kulturhus. Dat is heel erg belangrijk voor het onderhouden van de sociale contacten in ons dorp. Daar zijn immers geen winkels of bedrijven waar mensen elkaar ontmoeten. Wij hopen dan ook dat er straks de hele dag reuring zal zijn in het kulturhus. En het is mooi dat Stichting Fundament al heeft toegezegd ons daarbij actief te ondersteunen.”