Algemeen

Officiële installatie kinderburgemeester gemeente Losser

LOSSER -  Een bijzonder feestelijke gebeurtenis onlangs in het gemeentehuis! Gijs Evers van de Meester Snelschool is geïnstalleerd als de eerste kinderburgemeester van de gemeente Losser. Burgemeester Cia Kroon maakte Gijs Evers officieel de eerste kinderburgemeester door hem het speciale kinderambtsketen om te doen. Deze ambtsketen is gemaakt door de Losserse kunstenares Kristel Bosch. Daarnaast kregen alle kindergemeenteraadsleden van de burgemeester het officiële Losserspeldje. Hiermee zijn ook zij officieel tot kindergemeenteraadsleden benoemd.

Na een spannende verkiezing is Gijs Evers begin oktober benoemd tot allereerste kinderburgemeester van de gemeente. In september waren op de basisscholen in de gemeente Losser de verkiezingen voor de kindergemeenteraad. Uit elke klas werd één iemand gekozen om de rest in de raad te vertegenwoordigen.

Vervolg

De kindergemeenteraad gaat nu aan de slag met wensen en ideeën die de basisscholen hebben ingediend. Tijdens de kindergemeenteraadsvergaderingen werken de kinderen de ideeën uit. Die worden vervolgens met het college en de gemeenteraad verder verkend en uitgewerkt.

De kindergemeenteraad

Met trots presenteert de gemeente Losser de eerste kindergemeenteraad van de gemeente Losser, bestaande uit: Gijs Evers (kinderburgemeester) van de Meester Snelschool, Losser; Isis de Leeuw van De Imenhof, Losser; Jade Hafkamp van De Verrekijker, Losser; Hugo Jansink van De Wegwijzer, Losser; Ilja Luttikhuis van Veldzijde, Losser; Eren Tan van Het Kompas, Overdinkel; Luca Horn van De Saller, Losser; Anne Oude Egbrink van de St. Plechelmusschool, De Lutte; Bentley Waage van Pax Christi, Overdinkel; Julian Kuipers van de Martinusschool, Losser en Tijn Smellink van de Mariaschool, Beuningen.