Algemeen

Ontzettend blij mee

LOSSER - Ze waren toch wel een beetje onder de indruk van de cheque van 500 euro, die ze vorige week dinsdagmorgen bij de papiercontainers aangeboden kregen van de vrijwilligers van De Dinkelboys. “Hier zijn we ontzettend blij mee. Ik kom graag bij jullie terug”, grapte de enthousiaste penningmeester René Simonetti van de Voedselbank Losser. “Het geld krijgt een goede bestemming. We denken aan producten rond Pasen, waaronder eieren, kaas en paasbrood.”

Verantwoordelijk voor deze financiële verrassing zijn de veteranen van voormalige voetbalvereniging AJc’96, die onder de naam De Dinkelboys een doorstart kende. Net zoals toen zijn ze nu nog steeds belast met werkzaamheden rond de twee papiercontainers die staan aan de Nijverheidstraat 37 op industrieterrein De Pol in Losser. Van de opbrengst van al dat oud papier gaat een groot deel naar lokale goede doelen. Voedselbank Losser was de eerste uitverkorene in het rijtje instellingen, die hulp en steun geven aan de Losserse gemeenschap. Nestor Herman Postma, al meer dan 27 jaar vrijwilliger bij de papiercontainers, overhandigde symbolisch de cheque aan voorzitter Anton Righart van de Voedselbank Losser.

Deze organisatie zag in 2010 het levenslicht en heeft Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen en De Lutte als werkgebied. Het biedt voedselproducten aan bij mensen met een laag inkomen. Onkostenposten die de organisatie draaiende moeten houden zijn onder meer het ophalen, (gekoeld) opslaan en distribueren van het voedsel. Maar er zijn ook kosten voor energie, telefoon en verzekeringen.