Algemeen

Op de pedalen voor het goede doel

LOSSER - Onder politiebegeleiding en een heuse volgwagen die we in de Tour de France veelvuldig zien, vertrok onlangs het Tour de Goal peloton, 75 man sterk. Niet de Bauke Mollema’s of Tadej Pogacars van deze wereld stonden op de pedalen, maar minder getrainde zorgbestuurders van oa de Losserhof, Zorggroep Sint Maarten, deelnemers uit het bedrijfsleven en andere belangstellenden hadden zich strak in het lycra gestoken. 

Het startsein klonk rond 9 uur bij Oldenhove/Maartens-Stede waarna koers gezet werd richting de Mariahof in Oldenzaal. Prominenten als ex-profrenners Tom Veelers en Erwin Nijboer, maar ook oud FC Twente keeper Theo Snelders waren voor de tips & tricks onderweg aangehaakt. Via Almelo bij TMZ en De Kolkhof waar ook duofietsen met bewoners zich mengden in het peloton zette de groep koers via De Kromhoff in Enschede terug naar Losser. 100 kilometers zaten er bij terugkomst in de benen. 

Extra activiteiten voor zorginstellingen

De etappe werd georganiseerd door Stichting Goal, een initiatief vanuit het bedrijfsleven dat zich inzet voor verschillende zorginstellingen in de regio. De gelden die hiermee ingezameld worden komen ten goede van het organiseren van extra activiteiten en vertier in de zorginstellingen. Een voorbeeld ervan is de Franse middag die bij terugkomst in de tuin van Oldenhove aan de gang was met een optreden van Jacque Herb, Gert Ekkelboom en allerlei proeverijtjes van Franse Lekkernijen. Deelnemers aan Tour de Goal en ook de bewoners hebben er volop van genoten.