Algemeen

Opening Plus Van Haaren Overdinkel: nieuwe eigenaren gaan ervoor

OVERDINKEL - “Nee, we zijn nog niet open,” de verkeersregelaar aan de Hoofdstraat houdt een automobilist tegen die het nog in aanbouw zijnde parkeerterrein van de Plus wil opdraaien. “Dat gebeurt meerdere keren per dag, mensen zijn gewoon nieuwsgierig,” legt hij uit. Die nieuwsgierigheid moeten ze nog even in bedwang houden, tot 29 maart. Want dan wordt de vernieuwde Plus supermarkt in Overdinkel feestelijk geopend. 

“Nee, we zijn nog niet open,” de verkeersregelaar aan de Hoofdstraat houdt een automobilist tegen die het nog in aanbouw zijnde parkeerterrein van de Plus wil opdraaien. “Dat gebeurt meerdere keren per dag, mensen zijn gewoon nieuwsgierig,” legt hij uit. Die nieuwsgierigheid moeten ze nog even in bedwang houden, tot 29 maart. Want dan wordt de vernieuwde Plus supermarkt in Overdinkel feestelijk geopend.

Toen de Almeloër van de plannen hoorde, werd hij meteen enthousiast en hij hakte met zijn echtgenote Mandy (34) meteen de knoop door. Wat voor het jonge stel de doorslag gaf? “Ik kende de winkel al, veel vaste klanten, lekker nuchter. We zagen hoe de winkel op handen wordt gedragen door de inwoners van Overdinkel en welke belangrijke functie de winkel voor het dorp heeft. Dat past bij ons. Toen zeiden we tegen elkaar: we gaan ervoor!” Ook Mandy is gepokt en gemazeld binnen de Plus, ze werkte er als hoofdcaissière. Het laat zich ook niet raden dat ze twee elkaar op de werkvloer ontmoetten. Inmiddels is het echtpaar twee kinderen, Vince van 11 en Sten van 4, rijker. 

Het is belangrijk te weten wat je aan elkaar hebt

Op z’n 18e wist Joost het al: ik wil eigen baas worden. Hij was al begonnen als vakkenvuller bij de Plus en groeide door. Hij werd bedrijfsleider in Almelo, maar werkte ook voor de Plussupermarktketen in Deventer, Ermelo, Zuidwolde, Haaksbergen en zelfs in Utrecht. Die laatste paste hem niet: “De mentaliteit is er zo anders, er is helemaal geen klantcontact en dat vind ik juist zo belangrijk. Nee, onze wens was duidelijk: we blijven lekker in Twente, ons kent ons.” Op 29 januari zijn ze al begonnen in Overdinkel. “We hebben heel veel gesproken met Robert en Diana en we hebben met het personeel kennis gemaakt. Het is heel erg belangrijk om te weten wat je aan elkaar hebt.” Mandy beaamt dat: “De manier waarop we hier zijn ontvangen, kun je alleen maar van dromen. Van medewerkers tot klanten: we hebben alleen maar leuke reacties gehad. We hebben meteen gezegd dat we het net zo spannend vinden als zij. Het is echt een heel leuk team, er hangt een hele goede sfeer.”

Het wordt echt fantastisch

De plannen voor uitbreiding en verbouwing waren groots en zo ziet straks het nieuwe pand er ook uit. Het totale oppervlakte is met 300 m2 (waarvan 200 m2 in de verkoopruimte) uitgebreid, het pand is rondom gestript, opnieuw opgebouwd en bekleed. De nieuwe pui met meer lichtinval is een echte eyecatcher, volgens Joost. “We krijgen een mooie grote entree, het wordt echt fantastisch,” glundert de sympathieke ondernemer. Aan de achterzijde en zijkant van het pand komen extra parkeerplaatsen. In de winkel worden drie zelfscankassa’s gerealiseerd en twee gewone kassa’s. Het assortiment wordt uitgebreid. “Daarmee kunnen we nog completer worden. We hebben straks ook meer keuze uit bijvoorbeeld thee of koffie. Ook krijgen we een versafdeling met ultraverse maaltijden en een wand met lekkere tapas, de broodafdeling wordt een keer zo groot en we bieden meer soorten speciaalbiertjes aan. Uit de buurt, van Dinkelbieren en De Smokkelaar,” voegt Joost er snel aan toe. Zelfs sportvoeding met eiwitpoeders en repen wordt straks in de nieuwe winkel aangeboden. “En wat extra mooi is, is dat we straks compleet gasloos zijn. Alles is ledverlichting en de winkel wordt verwarmd met de warmte van de koeling.”

Opening 29 maart met 1 minuut gratis winkelen

Op woensdag 29 maart om 9 uur is de opening. De eerste bezoekers krijgen een lootje, waarmee ze 1 minuut gratis winkelen kunnen winnen. De gelukkige is meteen ook de eerste klant. Hij/zij mag in z’n eentje als eerste de winkel in. Buiten wordt de winnaar gevolgd op een groot beeldscherm. Voor de eerste 200 bezoekers is er een leuke verrassing. “Dat lijkt ons het allermooiste moment: al die klanten mogen verwelkomen in onze nieuwe winkel,” verzucht het stel. Op zaterdag is een rad van fortuin met mooie producten. Op het uiterlijke van de nieuwe winkel na verandert er wat de Van Haarens betreft niets. “We willen die belangrijke spil blijven in Overdinkel en voortzetten wat Robert en Diana hebben opgebouwd en in verbinding zijn met onze klant,” leggen ze uit. Mandy zal zich voornamelijk met administratief werk bezig houden, zodat Joost de handen vrij heeft om op de winkelvloer te zijn. Voorlopig blijven ze in Almelo wonen. “Voor ons is het kleine afstand en onze kinderen hebben daar hun eigen ding. Dat vinden we ook belangrijk. We hebben er vooral heel veel zin in. Wat ons betreft mag het snel 29 maart zijn!

Verruimde openingstijden:

Maandag tot en met zaterdag: 8 – 20 uur | zondag: 10 – 18 uur

Reacties

We wensen jullie een goede start in overdinkel we wonen sinds kort ook in overdinkel naast jullie mooie winkel gr steffens