Algemeen

Ton Boermans met de voeten in het cement

LOSSER - Onlosmakelijk verbonden aan de start van het Bruegheliaanse Festijn in Losser is de tegel met de voetstappen van iemand die Losser op een bepaalde manier op de kaart heeft gezet. Dit jaar werd de bevolking van Losser gevraagd iemand aan te dragen. Naast hele persoonlijke reacties werd meerdere keren huisarts Ton Boermans genoemd.  

Luisterend oor en benaderbaar

Ton is inmiddels meer dan 50 jaar huisarts in Losser en geenszins van plan te stoppen. Sterker nog waar anderen genieten van hun pensioen heeft hij  op zijn ‘oude dag’ het gezondheidscentrum Overdinkel opgezet, zet zich in voor ouderen, heeft een luisterend oor en is heel benaderbaar. In een doktersjas achter zijn bureau zie je Ton niet zitten.

Onthulling op 26 augustus

Voldoende redenen voor de Brueghelorganisatie om Tons voeten te vereeuwigen in cement. De tegel wordt vrijdagavond 26 augustus tijdens de opening van de Brueghel onthuld en wordt geplaatst op het vernieuwde Brueghelplein in hartje Losser.  Tot zijn voorgangers mag Ton o.a. Herman Finkers, Jan Riesewijk, oud-burgemeester Sijbom, oud-topscheidsrechter Jaap Uilenberg en grondlegger van de Brueghel Wilfried Kok die een jaar later overleed, rekenen.