Algemeen

Traditionele kerstboomverkoop van Java begonnen

LOSSER - Al vanaf de jaren zeventig verkoopt de Losserse klootschietersvereniging Java aan het einde van het jaar kerstbomen in Losser. Inmiddels kan er dan ook gesproken worden van een traditie. Ook dit jaar kan iedereen weer bij de klootschieters terecht om de kerstsfeer in, en rondom, huis te halen.

Elke dag kerstbomen te koop

Vanaf zaterdag 2 december tot en met zondag 17 december worden de kerstbomen elke dag verkocht bij het clubhuis van de vereniging aan de Snippertweg 4a te Losser. Dat is bij de steenfabriek linksaf. Komende vanuit Losser staat het aangegeven met spandoeken. De openingstijden zijn op maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur en op zondag van 9.30 tot 13.30 uur. “Een boompje en kaarsje bieden gezelligheid. Kom gerust eens kijken, misschien staat hier wel uw ideale kerstboom. En met een beetje geluk staat de koffie ook nog klaar”, aldus klootschietersvereniging Java.

Vers van het land

Bij de kerstbomenactie worden verschillende dennen in verschillende maten verkocht, waaronder de zeer gewilde Nordmann. De laatste dennen worden op zaterdag 2 december in alle vroegte nog van het land gehaald. De den wordt in een net verpakt en kan zo makkelijk worden meegenomen. Om de kerstbomen te showen is er dit jaar speciaal gezorgd voor een nog ruimere opzet.

Opbrengst Nordmannen naar de jeugdafdeling

De klootschietersvereniging roept op om er snel bij te zijn omdat velen de weg naar de kerstbomenactie weten te vinden, en daarbij de bekende regel ‘op is op’ wordt gehanteerd. Het is ook mogelijk om met pin te betalen. Er kan vooraf besteld worden, voor extra grote bomen is dit verstandig. Dit kan telefonisch via 053-5360706. De opbrengst van de kerstbomen komt onder andere ten goede aan de jeugdafdeling van Java.