Algemeen

Training digitale veiligheid

LOSSER -  Hoe vaak krijg je een mailtje of appje waarvan je denkt, klopt dit wel? Of is er een melding op je computer waarvan je niet weet wat je ermee moet doen? In deze tijd waarin alles vlug moet gaan en veel via internet gaat, zijn er ook criminelen die hier misbruik van maken. Zij proberen je bijvoorbeeld op te lichten en⁄ of geld afhandig te maken.

Als je niet met digitale apparaten bent opgegroeid, is dit erg ingewikkeld en kun je er ook onzeker door worden. Dat is vervelend en lastig, omdat je bijna niet meer om deze digitale wereld heen kunt. 

Fundament geeft een informatieve bijeenkomst gericht op het weerbaarder maken van senioren tegen digitale oplichtingen. In de bijeenkomst wordt onder andere aan de hand van filmpjes gesproken over digitale oplichting en informatie gegeven over hoe je veilig online kunt zijn en je gegevens goed kunt beschermen. Je leert handige tips over bijvoorbeeld hoe om te gaan met nep e-mails en nep-appjes.

De bijeenkomst voor senioren is op dinsdag 2 april van 10.30 tot 12.00 uur in lokaal 1.24 in ’t Lossers hoes. Inloop vanaf 10.15 uur. Aanmelden kan via d.thuss@fundamentlosser.nl of tel. 053-5369400. Aanmelden graag voor 28 maart.