Algemeen

Vijftien jubilarissen bij Excelsior

LOSSER - Muziekvereniging Excelsior met alle geledingen (twirl, drumband en het harmonieorkest) hield zondag 24 maart de jaarlijkse ledenvergadering. De vergadering begon met een moment stilte voor de onlangs overleden voorzitter en het erelid Henri Brookhuis. Henri heeft enorm veel betekend voor de vereniging. In de toespraak van beschermheer Frank Schreur werd Henri geroemd voor zijn inzet en alles wat hij heeft gedaan voor Excelsior.   

Traditiegetrouw worden alle jubilarissen van Excelsior en de KNMO (de landelijke muziekkoepel) van dat jaar gehuldigd op de algemene ledenvergadering. 12,5 jaar lid van Excelsior zijn Liset Brinkhuis, Sanne Olde Heuvel, Sanne Schlatkamp, Rowin ter Haar en Wouter Knol, 25 jaar lid van de KNMO is Noëlle Damink, 40 jaar lid van Excelsior en de KNMO zijn Irma Rolink en Constant Verbeten, 40 jaar van Excelsior zijn Henk Pit en Jeroen Withag, 40 jaar lid van de KNMO is Irene Smellink en 50 jaar lid van de KNMO is Alfred Westenbroek. Speciale aandacht was er voor Albert Gervink, Bennie Eertman en Arnoud van Wijchen. Zij zijn alle drie 60 jaar lid van de van de KNMO.   Belangrijke onderwerpen, zoals het aantrekken van jeugd en zij-instromers, werden benoemd. Dit alles in het licht van een toekomstbestendige muziekvereniging. Daarnaast ging het over alle mooie hoogtepunten die komen gaan: de drumband gaat op 29 juni naar een internationaal concours in Duitsland en de hele vereniging geeft op 2 juni een benefietconcert in het openluchttheater. De twirl zal aan een aantal wedstrijden meedoen: 8 juni in Vroomshoop en 29 juni in Zwolle.  

Zoals het een muzikale vereniging betaamt, werd in een positieve harmonie vergadert met in de pauze een verloting. Onder het genot van een drankje werd nadien gezellig nagepraat.