Algemeen

Zaterdag 24 juni dorpswandeling Losser

LOSSER - Tijdens de week van de amateurkunst kun je op zaterdag 24 juni mee met een dorpswandeling onder leiding van een gids. Het vertrek is om 11.00 uur bij Erve Kraesgenberg en de wandelaars zijn rond 13.30 uur daar weer terug.

Tijdens de wandeling maak je kennis met het boeiende, cultuurhistorische verleden van de gemeente Losser. De monumentale gebouwen ieder met zijn eigen karakter. Je volgt een rondleiding met een gids die je de mooie en interessante bezienswaardigheden van Losser laat zien en onderweg boeiende verhalen gaat vertellen.

Waar gaan je naartoe?

Er wordt stilgestaan bij allerlei plekken die geladen zijn met verhalen. Je gaat o.a. de Martinustoren (uit de veertiende eeuw), het Aleida Leurinkshuis, het Geologiemuseum en de Dorpsbleek bezichtigen. Losser is één van de weinige plaatsen met een dorpsbleek. Aanmelden voor deze excursie kan via visitdeluttelosser.nl of telefonisch bij de Tourist Info, tel. 0541-551160. De kosten voor deelname bedragen € 9,50 p.p. dit is inclusief koffie met lekkers.

Deze zaterdag is er volop gezelligheid in Losser met onder andere de boerenmarkt en kunstmarkt in het centrum van Losser.