Natuur & Milieu

Konijnenkoppelvan de week
Muffin en Muppet

Dit zijn Muffin en Muppet (2021 en 2022). Het is een vrolijk en nieuwsgierig koppel dat op zoek is naar een nieuw huisje. Ze zijn beide gevaccineerd en ook gecastreerd/gesteriliseerd. Ze zijn graag samen en willen heel graag van de opvang verhuizen naar een nieuw baasje. Ze horen bij elkaar en worden dan ook alleen als koppel geplaatst.

Nu zijn het nog konijnen die binnen gehouden moeten worden: ze hebben geen wintervacht aangemaakt. In het voorjaar mogen ze natuurlijk wel naar buiten en kunnen ze eventueel ook buitenkonijn worden. Ze hebben ruimte nodig waarin ze 24/7 kunnen rennen, springen en bewegen. Konijnen hebben namelijk altijd veel ruimte nodig, ook als het binnen konijnen zijn! Een konijn mag nooit opgesloten worden in een hok! Heb je interesse in Muffin en Muppet of een ander konijn van ons? Kom dan gerust eens een kijkje nemen! Hou er rekening mee dat dit alleen op afspraak kan (e-mail naar info@konijnenopvangmaaike.nl of bel ons op 06-24915148).

Een konijn voor de kinderen? Informeer jezelf eerst goed!

Vaak willen kinderen een konijn vanwege zijn schattige uiterlijk, maar een konijn is geen knuffeldier en houdt er meestal niet van om te worden opgetild. Vaak wordt ook onderschat hoe oud een konijn kan worden, wat er allemaal komt kijken bij het op een juiste manier houden en verzorgen van konijnen en hoeveel dat allemaal kost. In de praktijk verliest een kind snel de interesse en kijkt niet meer naar het konijn om. Niet voor niets is de meest voorkomende reden om afstand te doen van een konijn: “De kinderen kijken er niet meer naar om.” Informeer jezelf daarom goed voordat je tot de aanschaf of adoptie van een konijn overgaat. Raadpleeg de site van Stichting Konijnenbelangen (www.konijnenbelangen.nl) of laat je informeren door ons.

Voor meer informatie: info@konijnenopvangmaaike.nl, bel 06-24915148 of bezoek ons op Facebook.