Natuur & Milieu

Landelijke opschoondag zaterdag 23 maart

LOSSER - Wandelen door een schoon buitengebied en afval liever zien in een afvalbak dan in een groene berm. Daar staan ze voor en daar gaan ze voor! Op de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart wil ‘Losser schoon’ wederom de handen uit de mouwen steken tegen zwerfafval. Samen met andere vrijwilligers helpen ze het buitengebied van de gemeente Losser schoon te maken.

Ondanks allerlei vrijwilligers die structureel een stukje van de mooie gemeente schoonhouden en hun eigen acties die ze twee keer per jaar houden, blijven ze zwerfafval houden. De invoering van statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes heeft echt wel geholpen, maar helaas blijven er mensen die afval in de bermen dumpen. Help mee om dit terug te dringen!

Ze starten de betreffende zaterdag om 10.00 uur voor het gemeentehuis, vanwaar ze in koppels van twee een eigen route aangewezen krijgen in het buitengebied van de gemeente Losser. Ongeveer twee uurtjes later verwachten ze iedereen met zijn of haar buit weer terug.

Kun je zaterdagochtend 23 maart een paar uurtjes meehelpen? Dan zijn ze op zoek naar jou! Stuur een berichtje naar tel. 06-30618080, via Facebookpagina ‘Losser schoon’ of een mailtje naar losserschoon2@gmail.com
Als je terugkomt zorgen zij voor koffie met wat lekkers.
Vanuit de Gemeente Losser worden ze gefaciliteerd met grijpers, handschoenen, vuilniszakken en hesjes.

‘Samen gaan we voor een schone Gemeente Losser!’