Sport & Vrije tijd

66 jaar Martini Kerlkes

LOSSER - Op 10 maart 1957 zag carnavalsvereniging De Martini Kerlkes het levenslicht. Vanaf het eerste moment dat de vereniging bestond, deed deze mee aan de grote optocht in Oldenzaal waarbij vier keer de prijs voor de eerste plek mee teruggenomen werd naar Losser.

66 jaar later was het tijd om het jubileum groots te vieren. Dat gebeurde afgelopen zaterdagavond bij Grand Café Smit. De Jopies (de dames die een tikkeltje te oud werden voor de Martini Wichter) beten het spits af samen met lokale volkszanger Marco Gevers.

Tal van optredens passeerden aansluitend de revue: de jonge dametjes van de Martini Wichter, de Raad van Elf, het bestuur, de jubileumcommissie, activiteitencommissie, meerdere dweilorkesten en Jan Riesewijk die niet schroomde om weer menig lid op de hak te nemen. En dat alles in het bijzijn van de delegaties van alle carnavalsverenigingen in de gemeente Losser, plus de Veldduvelkes uit Enschede die een goede relatie met de Martini Kerlkes heeft. Na het officiële gedeelte werd de dansvloer vrijgemaakt en werd er tot in de nachtelijke uurtjes flink gedanst en gefeest. Op 10 maart is er een receptie ter gelegenheid van het 66-jarig bestaan.

Fotocredits: Theo Buitink